Kortrijk profileert zich als loopstad

Lopers uit Kortrijk en omgeving hebben dit jaar absoluut geen excuus om in hun luie zetel te blijven zitten. De stad pakt immers uit met een stevige loopcampagne!

Eerst en vooral zijn er de loopcursussen voor iedereen vanaf 13 jaar oud die in de maand maart starten op maar liefst acht (!) verschillende plaatsen in de stad. In drie maanden tijd worden de cursisten door middel van sessies Leren Lopen en Start to Run voorbereid om 5 km uit te lopen.

Op zaterdag 25 april worden er in sportcentrum Lange Munte doorlopend workshops gegeven. Thema’s zijn onder andere looppatroonanalyse, hartslagmeters, loopkledij, voeding, drank en techniek.

Van mei tot september kunnen de Kortrijkse sportievelingen hun opgedane conditie testen op een van de loopwedstrijden. Er is zelfs een criterium van vier wedstrijden, waarbij alle deelnemers die aan drie van de vier events deelnemen in de prijzen vallen. De eerste manche is al meteen een klepper van formaat met Kortrijk Loopt op 25 mei. Om je vertrouwd te maken met de verschillende parcours worden er trouwens ook gratis inloopsessies gepland.

Ook voor wie na het seizoen wil blijven lopen, is er een natraject voorzien bij verschillende sportclubs. Ten slotte kunnen de Kortrijkzanen ook hun looptips, ervaringen en foto’s uitwisselen in de Facebook-groep LopeninKortrijk.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?