Kortrijk Loopt tegen borstkanker

Op Pinkstermaandag 25 mei staat in Kortrijk de 10e editie van Kortrijk Loopt op het programma. De stadsloop in Kortrijk staat ook dit jaar helemaal in het teken van Think-Pink, de nationale borstkankercampagne. Meer dan 3.000 lopers en loopsters zullen aan de start staan. Inschrijven kan ook nog de dag zelf.

Borstkanker is nog steeds de meest voorkomende kanker bij vrouwen. De acties van Think-Pink zijn van groot belang want hoe sneller borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing. Wetenschappelijk onderzoek stipt onvoldoende bewegen aan als de belangrijkste risicofactor bij de ontwikkeling van borstkanker. Iedereen die maandag in Kortrijk mee loopt, loopt letterlijk en figuurlijk tegen (borst)kanker!

3.000 deelnemers voor Think-Pink

Net als vorig jaar lopen mannen en vrouwen samen. De deelnemers voor de 11 km starten om 11:00u, de deelnemers van de 5 km om 11:30u. In totaal worden er ruim 3.000 lopers en loopsters verwacht.

Onder de deelnemers zijn er ook heel wat lotgenoten (borstkankerpatiënten) die zich de afgelopen maanden in groep hebben voorbereid op Kortrijk Loopt voor Think-Pink. Ze werden extra begeleid met wekelijkse trainingen en kregen persoonlijke coaching.

Alle lopers én hun supporters zullen Think-Pink in de eerste plaats steunen door mee te lopen, bij voorkeur in het exclusieve “Kortrijk Loopt voor Think-Pink” T-shirt, ontworpen door Elodie Ouedraogo. Sympathisanten kunnen een glas cava drinken op de stand van Think-Pink of langslopen in de Think-Pinkshop.

Gevarieerd parcours doorheen Kortrijk

Het gevarieerde loopparcours van Kortrijk Loopt brengt deelnemers langs enkele prachtige straten en pleinen, de oevers van de Leie en markante bruggen. De start wordt gegeven op Sportcampus Lange Munte. Daarna gaat het parcours richting Grote Markt, waar de deelnemers van de 5 km finishen. Wie zich inschreef voor de 11 km, loopt in een lus door de binnenstad en finisht aan de Sportcampus.

Charity Run voor vzw Amon

Niet alleen de strijd tegen borstkanker staat in de kijker tijdens Kortrijk Loopt. De Dewaele Groep organiseert ook een sponsorloop ten voordele van de vzw Amon, die zich inzet voor kinderen en jongeren uit probleemgezinnen. 50 deelnemers verschijnen voor de Dewaele Groep aan de start en krijgen de steun van KV Kortrijk. De voetbalploeg bood hun supporters de cursus “Leren Lopen met KVK” aan.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?