Kortrijk loopt tegen borstkanker

Naar jaarlijkse traditie gaat Kortrijk Loopt door op Pinkstermaandag. Nieuw dit jaar is dat je door je deelname mee borstkanker de wereld uit kan lopen. Inschrijven is vanaf nu mogelijk!

Mannen en vrouwen lopen in Kortrijk naar goede gewoonte elk in een aparte wedstrijd van 5 of 11 km. Ook op Pinkstermaandag 20 mei zal de aankomst van de 5 km voor mannen én vrouwen op de Grote Markt liggen, en die van de 11 km op de Lange Munte.

Nieuw dit jaar is dat je door je deelname Think Pink kan steunen. De nationale borstkankercampagne zet zich in om mensen meer bewust te maken van borstkanker in het algemeen en voor het belang van screeningsmammografie in het bijzonder. Borstkanker is momenteel immers de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen.

Deelnemers kunnen zowel worden begeleid bij hun fondsenwerving als bij hun sportieve voorbereiding. Alle ingezamelde centen gaan integraal naar onderzoek (Pink Panther fonds) en de zorg en nazorgprojecten voor borstkankerpatiënten (zoals het Geef om Haar-fonds).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.