Kortrijk Loopt tegen borstkanker!

Op Pinkstermaandag staat in Kortrijk de 8ste editie van Kortrijk Loopt/Think-Pink Ladies Run op het programma. De stadsloop staat helemaal in teken van Think-Pink, de nationale borstkankercampagne.

Ondermeer minister Hilde Crevits, burgemeester Van Quickenborne en ex-judoka Gella Vandecaveye binden hun loopschoenen aan voor de strijd tegen borstkanker. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft immers nogmaals onvoldoende bewegen aangestipt als belangrijkste risicofactor bij de ontwikkeling van borstkanker.

Een opvallende groep, die maandag aan de start staan zijn ‘De Baanbrekers’, een groep (ex-)borstkankerpatiëntes die zich, onder begeleiding van hun trainer Johan Vervaeke, sinds februari voorbereiden op de 5 km in Kortrijk. Johan is er rotsvast van overtuigd dat hen dit zal lukken. “Voor het 4de jaar op rij staan we met een groep patiënten aan de start en ook dit jaar is het einddoel de finish van de 5 km. We spreken niet over snelheid, maar over lopen van punt A naar punt B en dat zullen we maandag doen!”

Niet alleen vrouwen lopen maandag in Kortrijk, ook voor de mannen staat er een wedstrijd van 5 of 11 km op het programma. In totaal worden er ruim 3.000 lopers en loopsters verwacht. 

200 DEELNEMERS VAN AZ GROENINGE 

Op initiatief van Petra Archie, directeur patiëntenzorg van het az groeninge in Kortrijk, zullen er 200 medewerkers aan de start staan van Kortrijk Loopt/Think-Pink Ladies Run. Vele trainden de afgelopen weken in één van de start to run-groepen die werden opgericht en nu zijn ze klaar voor de grote uitdaging: de 5 km of de 11 km!

az groeninge steunt met dit initiatief ook het goede doel. In de eerste plaats steunen ze een lokale vzw ‘Kansen voor kinderen’, die ieder jaar vakanties voor een veertigtal kinderen uit kansarme gezinnen in Kortrijk organiseren. Daarnaast wordt er uiteraard ook gelopen voor Think-Pink. 

GEVARIEERD PARCOURS DOOR KORTRIJKSE STADSCENTRUM 

Het gevarieerde parcours van Kortrijk Loopt brengt de deelnemers langs enkele prachtige straten en pleinen, langs de oevers van de Leie, over enkele mooie bruggen, … De start wordt gegeven op Sportcampus Lange Munte. Het parcours zet daarna koers richting het hart van de stad, de Grote Markt, waar de deelnemers aan de 5 km finishen. Wie zich inschreef voor de lange afstand loopt een lus doorheen de de mooie binnenstad om vervolgens terug te keren naar de Sportcampus waar de aankomst ligt.

Inschrijven voor alle afstanden kan vanaf 9 uur in Sportcampus Lange Munte (Bad Godesberglaan 22, 8500 Kortrijk).

Kortrijk Loopt/Think-Pink Ladies Run
Programma:
11.00 u.: Kortrijk Loopt 5 km & 11 km (heren)
11.30 u.: Think-Pink Ladies Run 5 km & 11 km

Start:
Kortrijk Loopt 5 km & 11 km : Sportcampus Lange Munte
Start Think-Pink Ladies Run 5 km & 11 km : Sportcampus Lange Munte

Finish:
5 km runs : Grote Markt Kortrijk (gratis pendeldienst voor deelnemers naar Sportcampus Lange Munte) 
11 km runs : Sportcampus Lange Munte

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?