Kortrijk Loopt tegen borstkanker!

Op Pinkstermaandag 9 juni staat in Kortrijk de 9e editie van Kortrijk Loopt op het programma. De stadsloop in Kortrijk staat dit jaar helemaal in het teken van Think-Pink, de nationale borstkankercampagne.

Borstkanker is nog steeds de meest voorkomende kanker bij vrouwen. De acties van Think-Pink zijn van groot belang want hoe sneller borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft daarnaast onvoldoende bewegen aangestipt als belangrijkste risicofactor bij de ontwikkeling van borstkanker. Iedereen die maandag in Kortrijk mee loopt, loopt letterlijk en figuurlijk tegen (borst)kanker!

3.000 deelnemers zullen Think-Pink steunen

Nieuw dit jaar is dat de mannen en vrouwen niet langer een aparte wedstrijd lopen. Iedereen start gewoon samen, de 11 km start om 11u, de deelnemers van de 5 km een halfuurtje later. In totaal worden er ruim 3.000 lopers en loopsters verwacht.

Onder de deelnemers zijn er ook heel wat lotgenoten (borstkankerpatiënten) die zich de afgelopen maanden in groep specifiek hebben voorbereid op Kortrijk Loopt voor Think-Pink. Ze werden de afgelopen vier maanden extra begeleid met wekelijkse trainingen en persoonlijke begeleiding. Bovendien hebben ze samen zo?n 5.000 euro ingezameld voor het Fonds voor borstklinieken van Think-Pink.

Alle lopers én hun supporters zullen Think-Pink in de eerste plaats steunen door mee te lopen, bij voorkeur in het knappe Kortrijk Loopt voor Think-Pink T-shirt dat ze bij hun inschrijving kunnen aankopen. Maar je kan ook een glaasje rosé cava drinken op de stand van Think-Pink of langslopen in de Think-Pinkshop. Heb je een speciale boodschap voor iemand dan kan je een Balloon with a message oplaten. Miss België Laurence Langen zal op de stand van Think-Pink aanwezig zijn om alle lopers een hart onder de riem te steken. Iedereen is welkom voor een meet & greet.

Charity Run voor Lindsey De Grande

Er wordt maandag echter niet alleen tegen borstkanker gelopen. De dewaele groep organiseert immers een sponsorloop om Lindsey De Grande, profatlete met chronische leukemie, een extra duwtje in de rug te geven. Ongeacht haar tegenslagen blijft het immers haar grote droom om deel te nemen aan de Olympische Spelen 2016. Lindsey loopt maandag zelf de 11 km mee.

Gevarieerd parcours doorheen het stadscentrum van Kortrijk

Het gevarieerde parcours van Kortrijk Loopt brengt je langs enkele prachtige straten en pleinen, langs de oevers van de Leie, over enkele mooie bruggen, … De start wordt gegeven op Sportcampus Lange Munte. Het parcours zet daarna koers richting het hart van de stad, de Grote Markt, waar de deelnemers aan de 5 km finishen. Wie zich inschreef voor de lange afstand loopt een lus doorheen de mooie binnenstad om vervolgens terug te keren naar de Sportcampus, waar de aankomst ligt.

Inschrijven voor beide afstanden kan nog vanaf 9 uur in Sportcampus Lange Munte (Bad Godesberglaan 22, 8500 Kortrijk).

Kortrijk Loopt voor Think-Pink

11.00 u.: Kortrijk Loopt voor Think-Pink 11 km
11.30 u.: Kortrijk Loopt voor Think-Pink 5 km

Start 5 km & 11 km : Sportcampus Lange Munte
Finish 5 km: Grote Markt Kortrijk (gratis pendeldienst voor deelnemers naar Sportcampus Lange Munte)
Finish 11 km: Sportcampus Lange Munte

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?