Kortrijk Loopt met 3000 enthousiastelingen tegen borstkanker

Op pinkstermaandag 16 mei staat in Kortrijk de 11e editie van Kortrijk Loopt op het programma. De stadsloop in Kortrijk staat ook dit jaar helemaal in het teken van Think-Pink, de nationale borstkankercampagne.

Borstkanker is nog steeds de meest voorkomende kanker bij vrouwen. De acties van Think-Pink zijn van groot belang, want hoe sneller borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing. Wetenschappelijk onderzoek stipt onvoldoende bewegen aan als de belangrijkste risicofactor bij de ontwikkeling van borstkanker. Iedereen die maandag in Kortrijk mee loopt, loopt letterlijk en figuurlijk tegen (borst-)kanker!

3000 deelnemers voor Think-Pink

Net als vorig jaar lopen mannen en vrouwen samen. De deelnemers voor de 11 km starten om 11u, de deelnemers van de 5 km om 11.30u. In totaal worden er ruim 3000 lopers verwacht.

Onder de deelnemers zijn er ook een heel aantal borstkankerpatiënten. Voor 12 onder hen is Kortrijk Loopt een eerste test voor hun uiteindelijke doel in september: deelnemen aan een kwarttriatlon. Streekgenoten minister Hilde Crevits en ex-Miss België Justine De Jonckheere trekken hun loopschoenen aan voor Think-Pink. Minister Crevits zal aan de start staan van de 11 km, Justine loopt de 5 km.

Alle lopers én hun supporters zullen Think-Pink in de eerste plaats steunen door mee te lopen. Wie bij inschrijving 5 euro extra betaalde voor Think-Pink krijgt in ruil hiervoor een Think-Pink buff. Sympathisanten kunnen een glas cava drinken op de stand van Think-Pink of langslopen in de Think-Pinkshop. Een 200-tal deelnemers genieten na hun inspanning ook van de Think-Pink brunch.

Gevarieerd parcours doorheen Kortrijk

Het gevarieerde loopparcours van Kortrijk Loopt brengt deelnemers langs enkele prachtige straten en pleinen, de oevers van de Leie en markante bruggen. Het startschot wordt gegeven aan Sportcampus Lange Munte. Daarna gaat het parcours richting Grote Markt, waar de deelnemers van de 5 km finishen. Wie zich inschreef voor de 11 km, loopt in een lus door de binnenstad en finisht aan de Sportcampus.

Topfavoriet voor de overwinning is Nico Serroen, hij won ook vorig jaar en schreef Kortrijk Loopt voor Think-Pink ondertussen al drie keer op zijn naam. Hij gaat dus voluit voor een vierde overwinning.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.