Komt al eens van pas in België: een goede ‘regenloopbroek’

Dagen waarop de regen met bakken uit de hemel valt: in ons land kennen we er alles van. Als je op zo'n dag een buitentraining wil doen in een lange broek, dan is deze Bonatti Race Waterproof Pant van Salomon zeker het overwegen waard.

“Wanneer je de lichtste waterdichte laag nodig hebt, neem dan de Bonatti Race WP Pant.” Met die zin promoot Salomon deze minimalistische broek, ontworpen voor ultra’s.

De broek krijgt het 10K/10K-label. Dat is bij kledingproducenten een standaard voor waterdichtheid en transparantie. De eerste 10K (10.000) slaat op de waterdichtheid. Als je een buis met een doorsnede van 2,5 cm op de broek plaatst, kan je die tot 10.000 mm (10 meter) vullen voor het water door de stof dringt. Het tweede cijfer geeft aan hoe de stof ademt. Hoeveel water kan er in 24 uur tijd door een vierkante meter van de binnen- naar de buitenkant van de stof? Ook sneeuwsporters gebruiken deze normen en in die kringen is 10K/10K de kwaliteitsdrempel. Een laatste belangrijk aspect is het gewicht: de broek weegt niet meer dan 120 gram. Om ze zo licht en compact mogelijk te maken, haalde Salomon alle zakjes en ritsen van de vorige versies weg. Het resultaat is dat je de broek zo kan oprollen dat ze in je handpalm past.

Wij hebben deze broek getest. In ons novembernummer (nu in de winkel) lees je wat wij ervan vonden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?