Komon geniet van zege in zware 10 km van Brussel

De allereerste editie van de 10 km van Brussel is gewonnen door Leonard Komon. De Keniaan genoot, net als de 4200 andere deelnemers, van het mooie maar loodzware parcours.

De 10km van Brussel is een nieuw loopevenement in Brussel en wil de band met de 10 km van de AG Insurance Memorial Van Damme versterken. De start op de piste van het Koning Boudewijnstadion, waar op 11 september de Memorial plaats vindt, is dan ook symbolisch. De 10.000 meter is het topnummer van de Memorial. Van de snelste 50 tijden ooit op een 10 kilometer gelopen, werden er niet minder dan 24 (!) in Brussel gerealiseerd. Na een prachtig parcours door de parken van het Heizelplateau en een passage langs ondermeer het Atomium, volgt de apotheose in de gloednieuwe concerttempel Paleis 12 voor een spectaculaire indoor finish met lichtshow en dj’s.

Komon genoot van de zware race. Zijn toptijd van 26’44 zat er uiteraard niet in, maar de Keniaanse topper genoot met volle teugen van de sfeer in en om het Koning Boudewijn-stadion en finishte als winnaar in 32’23. Net geen minuut later eindigde Laurens Vanderlinden als tweede. Nog eens een dikke minuut verder eindigde Dries Busselot derde. In de vijf kilometer ging de zege naar Kamil Al-Ghazali die net onder de 20 minuten eindigde, 19’52.

In totaal stonden er 4200 deelnemers aan de start, niet min voor de vuurdoop van deze wedstrijd.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?