Komiek na marathononderneming: ‘Doe dit niet thuis’

Eddie Izzard heeft de jongste weken zijn beste beentje voorgezet. Letterlijk. De Britse komiek van 54 waagde zich aan een marathononderneming. Ook letterlijk.

Eddie Izzard is een doorzetter. In 2012 wilde hij al eens geld ophalen voor goed doel Sport Relief door meerdere marathons op rij te lopen, maar na enkele dagen moest hij stoppen om gezondheidsredenen. Izzard bleef niet bij de pakken zitten en begon enkele weken geleden aan een nieuwe onderneming: in Zuid-Afrika 27 marathons op 27 dagen tijd lopen.

27 verwijst naar het aantal jaren dat Nelson Mandela in gevangenschap zat vooraleer hij president van Zuid-Afrika werd. Na enkele dagen leek het ook deze keer mis te gaan voor Izzard. Maar nu was de Brit er na een dagje rust weer bovenop. Om toch op schema te blijven, liep hij op de laatste dag twee marathons.

Na 1137 kilometer kwam Izzard stikkapot over de meet. Hij gaf wel nog een korte reactie aan de BBC: “Bedankt aan iedereen die geld gedoneerd heeft. Maar probeer dit aub niet thuis.” Het resultaat mocht wel gezien worden: hij haalde een kleine 2 miljoen euro op.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?