Komiek loopt 29 marathons in 29 landen op 29 dagen tijd

De Britse komiek Eddie Izzard (58) heeft op een bijzondere manier geld ingezameld voor kindvluchtelingen in Europa. Hij liep 29 marathons in 29 landen, in evenveel dagen!

Aangezien een marathon 42,2 km lang is en Izzard er 29 gelopen heeft, komt dit neer op een totaal aantal van – hou je vast – 1223,8 gelopen kilometers op amper één maand tijd! Tel daarbij nog de reistijd op tussen de verschillende steden en je weet: dit was een haast onmogelijke opdracht. Maar Izzard heeft het toch maar mooi gedaan!

Izzard wilde met zijn loodzware opgave geld ophalen voor kindvluchtelingen in Europa. Daarnaast wil hij met zijn actie graag Europa verbinden. Vandaar zijn keuze voor 29 Europese landen, en zijn petje met de tekst ‘Make Humanity Great Again’. Je kan die petten trouwens ook zelf kopen om de campagne te steunen! Voorlopig staat de teller al op meer dan 200.000 euro, Izzard hoopt dat bedrag nog omhoog te krijgen tot aan de 250.000 euro!

Het oorspronkelijke plan was om 28 marathons te lopen, te starten in Londen en te eindigen in Parijs. Maar aangezien februari dit jaar 29 dagen telde, vond Izzard het een goede gelegenheid om er nog eentje extra te lopen. Hij liep uiteindelijk 2 marathons in Londen en zo kwam de teller op 29 marathons in 29 landen op 29 dagen tijd! Petje af voor die prestatie 😉

Het was trouwens niet de eerste keer dat Izzard een reeks marathons liep. In 2016 liep hij er in Zuid-Afrika al eens 27 in 27 dagen tijd. Hij haalde toen meer dan een miljoen pond op voor de stichting Sport Relief. Hij beschreef dit toen als ‘het zwaarste dat hij ooit had gedaan’. Maar kijk, hij deed er toch nog een schepje bovenop!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?