Kom zondag genieten van de AG Semi Marathon de Nivelles, een van de populairste loopevenementen in Wallonië

Op zondag 18 september staat in Nijvel een van de populairste loopevenementen in Wallonië op de kalender: de AG Semi Marathon de Nivelles. Lopers vinden er een combinatie van een stads- en plattelandsloop, gekruid met een ‘esprit local’. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag.

Na twee virtuele edities door covid kan de AG Semi Marathon de Nivelles opnieuw plaatsvinden. Het loopevenement in Waals-Brabant is misschien niet het bekendste, maar wel eentje met verschillende troeven.

De start- en aankomstsite is een pareltje: de Grote Markt van Nijvel met haar indrukwekkende Collégiale Saint-Gertrude, een van de oudste nog bestaande romaanse kerken uit het jaar 1046. Het parcours voert je door de straten van Nijvel en langs het rustgevende platteland in de omgeving. Onder de Belgische taalgrens zijn de wegen nooit vlak, maar met een totaal van 180 hoogtemeters is het een mooie uitdaging.

De AG Semi Marathon de Nivelles is een van de populairste loopevenementen in Wallonië – in 2019 stonden er 4000 deelnemers aan de start. Het onderscheidt zich vooral als een familiaal en amicaal evenement met veel trouwe deelnemers, aangevuld met lopers uit heel België, en een ‘esprit local’. Het is een evenement dat leeft in de streek.

Door de aanwezigheid van verschillende afstanden – Kids Run van 1 km, 5 km (voor lopers én wandelaars), 12 km en de halve marathon – is het uiterst geschikt voor een sportieve uitstap met de hele familie. Onderweg wordt het parcours opgesmukt met diverse animaties. Een Polar Pacer Team zal onderweg het tempo aangeven voor de verschillende aankomsttijden.

Dino’s lopen in strijd tegen kanker

Tijdens de AG Semi Marathon de Nivelles zullen verschillende organisaties voor een goed doel lopen. Eén daarvan is Les Tyrannosaures Nivellois, een groep van ouders, vrienden en familieleden die geld inzamelen in de strijd tegen kanker bij kinderen. “Tot op het bot geraakt door het verlies van een van ons proberen we met dit kleine project de hoop te versterken”, klinkt het. “Wij zijn ervan overtuigd dat we met onze kleine gezamenlijke inspanningen de strijd kunnen winnen.“

Om 9u45 beginnen Les Joëlettes du Rire aan hun AG Semi Marathon de Nivelles. Deelnemers met een beperkte mobiliteit worden hierbij begeleid in aangepaste rolstoelen om ten volle van het evenement te kunnen genieten. Voor Les Joëlettes wordt het alvast een blij weerzien met Nijvel, want drie jaar geleden startte hier hun project bij de vorige editie van de AG Semi Marathon de Nivelles.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?