Kom slim naar Antwerpen op zondag 24 april

Op zondag 24 april zullen tienduizenden lopers en toeschouwers naar Antwerpen afzakken voor de 36ste editie van de AG Antwerp 10 Miles. Het openbaar vervoer en de fiets zijn de meest aangewezen vervoermiddelen. Een gouden raad voor alle deelnemers: vertrek tijdig naar Antwerpen, probeer twee uur voor de start van je wedstrijd ter plaatse te zijn zondag.

De organisatie raadt iedereen sterk aan om de op zondag tussen 12u en 14u verwachte drukte maximaal te vermijden. Wie wil, kan zaterdag tussen 10u en 17u zijn borstnummer al komen afhalen. Ook wie zaterdag alles al in orde gebracht heeft, kan zondag toch maar beter op tijd naar Antwerpen komen.

Het zal druk zijn in ’t Stad, maar wie rekening houdt met de raadgevingen van Slim naar Antwerpen zal niet voor verrassingen komen te staan en kan stressvrij toeleven naar de populairste stadsloop van België. Iedereen kan zijn ideale reisroute uitstippelen via de multimodale routeplanner op de website of app van Slim naar Antwerpen.

De AG Antwerp 10 Miles start en finisht op Linkeroever en maakt ook een lus in de binnenstad, op Rechteroever. De beste manier om naar Antwerpen te komen is via het openbaar vervoer en/of per (deel)fiets. Wie toch met de auto komt, kan best vermijden de Schelde te kruisen in de buurt van Antwerpen. Er zullen immers een aantal belangrijke tunnels afgesloten worden.

Voor het autoverkeer worden volgende belangrijke tunnels afgesloten op zondag 24 april:

– Kennedytunnel in de richting van Nederland afgesloten van 11u30 tot 17u
– Waaslandtunnel in beide richtingen afgesloten van 9u30 tot 19u
– Jan De Vostunnel afgesloten richting Antwerpen van 10u30 tot 17u
– Bolivartunnel afgesloten richting centrum van 10u30 tot 17u

Daarnaast zullen er ook heel wat straten op Linkeroever en in de binnenstad afgesloten zijn voor het autoverkeer. Automobilisten blijven best ‘op hun eigen oever’ en kunnen hun wagen achterlaten op een Park and Ride aan de rand van de stad om dan over te stappen op het openbaar vervoer of een deelfiets.

De gemakkelijkste manier om je tijdens de AG Antwerp 10 Miles te verplaatsen is te voet, in combinatie met een (deel)fiets. Hou er bij het uitstippelen van je route wel rekening mee dat je op zondag 24 april niet met de fiets van Linkeroever naar Rechteroever of omgekeerd kan.

Drie manieren om (als voetganger) de Schelde te kruisen:

– Voetgangerstunnel tussen Sint-Jansvliet en Linkeroever (enkel voetgangers; tussen 9u30 en 20u)
– Sint-Annaveer (gratis; extra capaciteit voorzien) tussen het Steenplein en Linkeroever (enkel voetgangers)
– Tram 3, 5, 9 of 15, hier legt de organisatie 22 extra trams in

De capaciteit van de drie opties wordt doorlopend gemonitord. Stewards wijzen je de weg naar de snelste optie. Volg dus zeker hun instructies. Wie tram of bus neemt, dient over een geldig vervoersbewijs te beschikken!

Je kan jouw fiets parkeren in verschillende tijdelijke fietsenstalling op beide oevers:

Rechteroever:
– Op de Sint-Jansvliet, aan de ingang van de voetgangerstunnel
– Op het Steenplein, aan de veerdienst

Linkeroever:
– aan het Frederik van Eedenplein

Programma zondag 24 april 2022:

– 10u30 Kids Run 1,8 km (4-12 jaar)
– 11u30 AG Antwerp Short Run 6,8 km
– 13u30u AG Antwerp 10 Miles (start in 4 waves: 13u30 – 13u55 – 14u20 – 14u45)

Alle mobiliteitsinfo: www.slimnaarantwerpen.be

Alle sportieve en praktische info over het event & inschrijvingen: www.agantwerp10miles.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?