Kom slim naar Antwerpen op zondag 10 oktober

Op zondag 10 oktober zullen tienduizenden lopers en toeschouwers naar Antwerpen afzakken voor de 35ste editie van de AG Antwerp 10 Miles. Het openbaar vervoer en de fiets zijn de meest aangewezen vervoermiddelen. Op www.slimnaarantwerpen.be kan iedereen de meest up-to-date mobiliteitsinfo omtrent het grootste loopfeest van het land raadplegen. Een gouden raad voor alle deelnemers: vertrek tijdig naar Antwerpen, probeer anderhalf uur voor de start van je wedstrijd ter plaatse te zijn zondag.

Alle lopers moeten voor de start hun Covid Safe Ticket laten scannen en hun borstnummer afhalen. Dit gebeurt allemaal in de inschrijvingszone op het Frederik Van Eedenplein op Linkeroever. Hiervoor moeten de deelnemers aan de AG Antwerp 10 Miles dus voldoende tijd incalculeren. De inschrijvingszone is zondag geopend van 9u tot 15u. Zaterdag kan je er ook al terecht, dan van 10u tot 15u. Vanuit de organisatie wordt sterk aangeraden om de op zondag tussen 12u en 14u verwachte drukte maximaal te vermijden.

Ook wie zaterdag alles al in orde gebracht heeft, kan zondag toch maar beter op tijd naar Antwerpen komen. Het zal druk zijn in ’t stad, maar wie rekening houdt met de raadgevingen van Slim naar Antwerpen zal niet voor verrassingen komen te staan en kan stressvrij toeleven naar de populairste stadsloop van België. Iedereen kan zijn ideale reisroute uitstippelen via de multimodale routeplanner op de website of app van Slim naar Antwerpen.

De AG Antwerp 10 Miles start en finisht op Linkeroever en maakt ook een lus in de binnenstad, op Rechteroever. De beste manier om naar Antwerpen te komen is via het openbaar vervoer en/of per (deel)fiets. Wie toch met de auto komt, kan best vermijden de Schelde te kruisen in de buurt van Antwerpen. Er zullen immers een aantal belangrijke tunnels afgesloten worden.

Voor het autoverkeer worden volgende belangrijke tunnels afgesloten op zondag 10 oktober:

– Kennedytunnel in de richting van Nederland afgesloten van 11u30 tot 17u
– Waaslandtunnel in beide richtingen afgesloten van 9u30 tot 19u
– Jan De Vostunnel afgesloten richting Antwerpen van 10u30 tot 17u
– Bolivartunnel afgesloten richting centrum van 10u30 tot 17u

Daarnaast zullen er ook heel wat straten op Linkeroever en in de binnenstad afgesloten zijn voor het autoverkeer. Automobilisten blijven best ‘op hun eigen oever’ en kunnen hun wagen achterlaten op een Park and Ride aan de rand van de stad om dan over te stappen op het openbaar vervoer of een deelfiets.

De gemakkelijkste manier om je tijdens de AG Antwerp 10 Miles te verplaatsen is te voet, in combinatie met een (deel)fiets. Hou er bij het uitstippelen van je route wel rekening mee dat je op zondag 10 oktober niet met de fiets van Linkeroever naar Rechteroever of omgekeerd kan.

Drie manieren om (als voetganger) de Schelde te kruisen:

– Voetgangerstunnel tussen Sint-Jansvliet en Linkeroever (enkel voetgangers; tussen 9u30 en 20u)
– Sint-Annaveer (gratis; extra capaciteit voorzien) tussen het Steenplein en Linkeroever (enkel voetgangers; tussen 10u en 19u)
– Tram 3, 5, 9 of 15

De capaciteit van de drie opties wordt doorlopend gemonitord. Stewards wijzen je de weg naar de snelste optie. Volg dus zeker hun instructies.

Je kan jouw fiets parkeren in verschillende tijdelijke fietsenstalling op beide oevers:

Rechteroever:
– Op Sint-Jansvliet, aan de ingang van de voetgangerstunnel
– Op het Steenplein, aan de veerdienst

Linkeroever:
– aan het Frederik van Eedenplein

Programma zondag 10 oktober 2021:

– 10u30 Alpro Kids Run 1,8 km (4-12 jaar)
– 11u30 AG Antwerp Short Run 6,8 km
– 13u30u AG Antwerp 10 Miles (start in 4 waves: 13u30 – 13u55 – 14u20 – 14u45)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?