Kok op de loop

Wereldkampioen BBQ Peter De Clercq haalde zijn inspiratie voor zijn nieuwste kookboek in het lopen. Win een van de drie exemplaren van 'Het lekkere buitenleven'!

Met zijn 15de boek verlaat Peter De Clercq het pad van de barbecueboeken. In ‘Het lekkere buitenleven’ leren we de bekendste grillexpert van Vlaanderen kennen als een echte natuurliefhebber die eenvoudige tips en recepten presenteert om maximaal van het gezonde buitenleven te kunnen genieten. De inspiratie voor dit werk haalde hij vooral tijdens het lopen.

Bij wel meer mensen doet de 40ste verjaardag een belletje rinkelen. Ook Peter De Clercq besefte enkele jaren geleden dat hij niet zo gezond bezig was. De onregelmatige werkuren, de keukenstress en de soms ongezonde eetgewoonten die bij het vak horen, begonnen bij de chef van het Maldegemse restaurant Elckerlijc hun tol te eisen. “Horeca is mijn passie en ik kan dat Bourgondische leven niet helemaal de rug toekeren, maar ik heb er wel bewust voor gekozen om mijn leven een nieuwe wending te geven. Sindsdien ben ik meer op mijn voeding beginnen letten, maar vooral ben ik voor het eerst in mijn leven begonnen met sporten”, vertelt hij.

Gezien het laagdrempelige karakter van het lopen, koos hij bijna anderhalf jaar geleden voor deze sport. “In running.be magazine vond ik een schema voor beginners”, vertelt Peter over de eerste stapjes van zijn nieuwe, sportieve leven. “In het begin was het zwaar, maar nu loop ik gemiddeld vijf keer per week met een weekgemiddelde van zowat 60 km. Mijn weegschaal merkte snel het verschil en inmiddels ben ik al ruim 10 kg kwijt. Ook mijn vrouw is enthousiast. Ze zegt dat ik een ander mens ben geworden. Meer nog, ze is zelf ook gestart met lopen, net zoals mijn dochter overigens.”

Lees het volledige interview in het meinummer van running.be magazine!

Running.be magazine mag drie exemplaren van ‘Het lekkere buitenleven’ weggeven. Like onze Facebook-pagina en doe daar begin mei mee aan de wedstrijd!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?