Koen Wauters: ‘Lopen werkt verslavend’

Nadat Tom Waes eerder al de cover van running.be magazine sierde, kon Koen Wauters uiteraard niet achterblijven. Ook als loper heeft de frontman van Clouseau immers aardig wat noten op zijn zang.

Koen Wauters is sinds deze week terug op het scherm te zien met het spelprogramma Grote Ster, Kleine Ster op VTM. De voorbije dagen moest hij enkele optredens met Clouseau annuleren wegens een rugblessure die hij opliep tijdens het aantrekken van zijn kousen. Lopen, naast autoracen zijn favoriete sport, zit er dus ook eventjes niet meer in. Running.be magazine sprak Koen Wauters enkele weken geleden tijdens de voorbereiding op een concert. En ja, ook dat blijkt topsport!

Heb je het lopen ook nodig om genoeg energie te vinden voor optredens?
“Inderdaad, voor een Sportpaleis met een paar honderd meter catwalk is een goeie conditie meer dan nuttig. Het helpt wel als zanger, dat is een feit. Voor de optredens in het Sportpaleis kweek ik conditie. De drie maanden ervoor begin ik onder begeleiding aan een schema. Enig nadeel: ik hou dat niet bij, waardoor mijn trainster soms wat slechtgezind wordt (lacht). Dat is dus soms wat trainen in het ijle. Ik loop dan vier à vijf keer per week. Om volume te kweken… lucht, een goeie ademhaling. Dat gaat dan om een uur, anderhalf uur lopen. 10 à 15 kilometer. En weet je wat, op den duur werkt dat verslavend en vind je het zelfs jammer als je eens niet kan gaan lopen. Door weer en wind, in de regen of ’s avonds tot elf uur laat gaan lopen… allemaal geen probleem. Akkoord, ik loop het liefst ’s morgens, maar mijn schema is zo’n warboel dat ik het pak zoals het komt.”

Loop je alleen?
“Ja, en altijd zonder muziek. Soms loop ik wel met een van mijn drie honden, een Ridgeback. Man, die kan ik niet aan. Die loopt drie keer zo veel als ik! Heel af en toe loopt mijn achtjarige zoon Nono een stukje mee, hij is best wel een doorzetter. Als ik na een zestal kilometer pols of het nog niet genoeg is geweest, kijkt hij me aan met een blik van ‘zijt ge zot?’ Af en toe fietsen de kinderen naast mij tijdens het lopen. En heel af en toe ga ik ook eens lopen met mijn vrouw (Valerie De Booser, red.). Die kan wel wat? ze was niet voor niets veldloopkampioene bij de jeugd!”

Is een 10 Miles aan jou besteed?
“Voor mij is lopen iets alleen voor mezelf, of toch privé. Slechts heel af en toe stap ik daarvan af. Zo heb ik eens de 20 km door Brussel meegedaan, gewoon om het mee te maken, zeker niet voor de competitie. En binnenkort doe ik mee aan de Urban Trail Mechelen.”

Lees het volledige interview in het septembernummer van running.be magazine!

Loop met Koen Wauters door Mechelen!

Het gebeurt dus niet vaak, maar op 6 december zal Koen Wauters aan de start staan van een loopwedstrijd. De frontman van Clouseau neemt deel aan de Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen om Plan België te steunen. Deelnemers kunnen bij hun inschrijving 5 euro extra overmaken en zo het Plan België-project ondersteunen dat strijdt tegen jongerenzwangerschappen in Ecuador.

“Als ambassadeur van Plan België loop ik mee met het Plan Run Team. Ik kijk al uit naar het verrassende parcours en de gezellige sfeer in Mechelen. Bij deze dan ook een warme oproep aan alle lieve lopers om deel te nemen en Plan te steunen”, aldus Koen.

running.be magazine
Koen Wauters over lopen als verslaving, dwars door Hasselt met Hanne Troonbeeckx en Virginie Claes, zeven looptruitjes voor de herfst, tips voor een veilige looptraining in het verkeer, jullie mooiste vakantieselfies, een twaalfwekenschema van Paul Van Den Bosch voor de Brussels 10K Gaston Roelants, de muzieklooplijstjes van Studio Brussel, alles wat je altijd al wilde weten over compressiekledij, Elodie Ouedraogo over designer sneakers, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 4 september in de winkel te verkrijgen is!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?