Koech snelste in ING Antwerp Marathon

De Keniaan Daniel Koech heeft de ING Antwerp Marathon gewonnen. Hij haalde het in een tijd van 2u15:20 voor zijn landgenoot Emmanuel Tirop Keter en Rik Ceulemans, die mooi derde werd.

Daniel Koech geniet van een flink Bolleke. (foto belga)


Van bij de start nam een Keniaans viertal het voortouw in de ING Antwerp Marathon. Eliud Lagat, Samson Bungei, Emmanuel Tirop Keter en Daniel Koech liepen samen weg en bouwden hun voorsprong geleidelijk op.

Halfweg hadden de vier Kenianen een voorsprong van 2 minuten op het Belgische duo Rik Ceulemans en Lander Van Droogenbroeck. Na 26 km werd de Keniaanse kopgroep herleid tot drie. Haas Samson Bungei viel voorin weg. Na 30 km gaf ook haas nummer twee Eliud Lagat er de brui aan.

Emmanuel Tirop Keter en Daniel Koech bleven voor de laatste 12 km met zijn tweeën over en zaten met een tijd van 1u34.11 op schema voor een mooie eindtijd. Ook Rik Ceulemans legde de laatste 12 km solo af, nadat zijn haas Lander Van Droogenbroeck uit de wedstrijd stapte na uitstekend werk. Ceulemans kwam nog aardig in de buurt van de tweede plaats, maar moest uiteindelijk vrede nemen met de derde plek.

Daniel Koech wilde solo aankomen op de Antwerpse Grote Markt en liep in de slotfase weg van zijn Keniaanse landgenoot Emmanuel Tirop Keter, die zijn marathondebuut maakte in de Scheldestad. Koech kwam inderdaad solo aan in een tijd van 2u15:20. Tirop Keter werd tweede in 2u17:19, Ceulemans maakte het podium compleet in 2u17:36.

In de ING Antwerp Aflossingsmarathon ging de zege net als vorig jaar naar de Oromo’s, die het haalden met een ruime voorsprong op hun concurrenten. Hun tijd 2u14:48. Eerste vrouw werd Louise Deldicque, die ruim onder de 3 uur bleef.


Top-3 mannen
1. Daniel Koech (Ken) 2u15:20
2. Emmanuel Tirop Keter 2u17:19
3. Rik Ceulemans 2u17:36


Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?