Klaar voor een warme loopzomer?

De weergoden beseffen het nog niet altijd even goed, maar de zomer en de vakantie zijn volop bezig! Het julinummer van running.be magazine bereidt je voor op een lange en hopelijk warme loopzomer!

Heel wat vakantiegangers trekken de komende weken naar de kust. In het julinummer van running.be magazine lees je dan ook alles over het Loopcriterium van de Kust, dat elf strandlopen bundelt. Als zesvoudig winnares is Anne-Mie Danneels de ideale persoon om de verschillende wedstrijden voor te stellen en de deelnemers enkele strandlooptips te geven.

Ook in die andere Belgische toeristentroef – de Ardennen – kan je lekker lopen. Zo bewijst de reportage over de Trail van Aywaille. Of wat dacht je van sightseeing op loopschoenen in de stad? Wij stippelden voor jou een parcours uit langs de verschillende olympische trekpleisters in Londen. De weg kwijt? Dan lees je best eerst het stuk over oriëntatielopen.

Als het echt warm wordt, kan je beter maar voldoende drinken. Running.be magazine geeft je in samenwerking met Energy Lab dan ook enkele do’s & don’ts in verband met lopen in de hitte. We testten verschillende drinksystemen uit, van handflesjes over heupgordels en rugdrinkbussen tot drinkrugzakken. Eveneens op de rooster gelegd: zonnebrillen voor lopers. En speciaal voor de dames zetten we de nieuwe collectie rokjes en shortjes in de kijker!

Bij warm weer is het soms verstandiger om niet te lang te gaan lopen. Paul Van Den Bosch bereidt je daarom voor op een snelle 5 km. Loop je die graag met een virtuele partner? Dan vind je vast wel iets naar je zin in de trainingsapss-test. Hopelijk blijf je van kwetsures gespaard, maar in de rubriek ‘in blessuretijd’ onderzoeken we de gevreesde lopersknie. Negen essentiële stabilisatie-oefeningen helpen je dan weer rugproblemen of pijnlijke gewrichten te voorkomen. Is Pilates misschien een geschikt alternatief? Onze man zocht het uit!

De zomer staat ook synoniem voor vakantie! En dan heb je meestal tijd zat om lekker ontspannen te lezen. Zo vertelt actrice en zangeres Tine Embrechts over hoe ze lopen vroeger maar iets voor freaks vond, maar ondertussen zelf niet meer zonder kan. Ook het verhaal van Ladies Run-pionier Kathrine Switzer komt aan bod, we liepen een dag in het spoor van de kersverse Belgische topatlete Almensch Belete en Jos Van den Hende vertelt over de Transeurope Footrace van Denemarken naar Gibraltar, die hij deze zomer in twee maanden tijd wil afleggen.

De komende maanden laten we verschillende BV’s om ter snelst de Boerentoren oplopen, Niels Destadsbader bijt de spits af. Met Alex Hagelsteens keren we terug naar de zomer van 1982 en Sabine Appelmans sluit naar goede gewoonte af met haar column.

running.be magazine
Het nieuwe running.be magazine ligt vanaf dinsdag 3 juli in de winkel.
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?