Klaar voor de Crêtes de Spa?

Nu zaterdag staat met de 35ste Decathlon Crêtes de Spa een van de oudste massalopen van het land op de kalender. Nieuw op het programma is een Trail Run van 53,3 km.

De Decathlon Crêtes de Spa is een natuurloop op zijn best met als (letterlijk en figuurlijk) hoogtepunt de skipiste van Spa. Traditioneel vinden ook heel veel Vlamingen de weg naar Spa.

De verschillende parcours brengen je langs de mooiste wandel- en bospaadjes. Nieuw op het programma is een Trail Run van 53,3 km en 1.820 hoogtemeters, met 90% onverharde wegen. De deelnemers aan deze Trail krijgen alvast 1 kwalificatiepunt punt dat meetelt voor een eventuele deelname aan de befaamde The North Face Ultra-Trail du Mont-Blanc.

Voor wie 50 km niet ziet zitten, is er ook Les Crêtes 21 km en de Jogging 8 km. Belgisch kampioen berglopen Sven Nijs van het Team Trail Salomon België is alvast één van de favorieten op de 21 km. De allerkleinsten kunnen terecht op de Chiquita Kids Run van 1,5 km en 3 km. Centrale plaats van het hele gebeuren op is het sportcentrum van la Fraineuse.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.