Kiplagat wint The Classic

Bijna 3.600 deelnemers zijn naar Tessenderlo afgezakt voor de 28ste editie van The Classic. Geoffrey Kiplagat en Els Rens schreven de 10 km op hun naam.

De hitte heeft duizenden sportievelingen niet weggehouden uit  een kermisvierend Tessenderlo. Liefst 3.593 atleten tekenden present voor The Classic. Vooral de 10 km was aantrekkelijk met 2447 deelnemers. Het was uitkijken naar het duel tussen Geoffrey Kiplagat, Krijn Van Koolwijk en Lander Van Droogenbroeck

Thuisloper Van Koolwijk hoopte op de zege, maar stuitte net als het volledige deelnemersveld op een ongenaakbare Kiplagat. De Keniaan pakte al na 300m een voorsprong op Guy Fays en Lander Van Droogenbroeck. Daar achter volgde Van Koolwijk op korte afstand.

Kiplagat bouwde zijn voorsprong op Lander Van Droogenbroeck uit tot 1’17”. Die kloof kreeg Van Droogenbroeck niet meer gedicht, waardoor hij vrede moet nemen met de tweede plaats op 2’20” van de winnende 28’03” van Kiplagat.  De 44-jarige Fays haalde het in een sprintje voor de derde plaats. Hij hield Van Koolwijk en Dennis Laerte nipt af.

De zege bij de vrouwen was voor Els Rens. Zij legde de 10km af in 35′. Ook Yanina Wickmayer tekende present. De tweede beste tennisvrouw van België kwam na 58’39” binnen. 

De 4km werd gewonnen door Thomas Verbiest. Hij legde de afstand af in 12’19”. Esther Madueke was de beste vrouw op de 22ste plaats met een tijd van 14’15”. In het totaal stonden 751 lopers aan de start van de 4 km. Ook de Chiquita Kids Run was een succes met 395 deelnemers.

Zo was The Classic op alle vlakken weer een groot succes. De atleten werden aangemoedigd door duizenden enthousiaste kermisgangers en feestvierders. De sfeer was uitstekend!

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?