Kipkemboi wint jubileumeditie Liège 10km

De Liège 10km viert dit jaar zijn 25ste verjaardag. Voor de gelegenheid haalde Abraham Yano Kipkemboi zijn beste benen boven en legde hij de wedstrijd af in 30'35". Hij is nu ook de eerste LBFA kampioen op de 10km.

Regen en wind teisterden de Vurige Stede voor aanvang van de loopwedstrijd, maar op het moment van het startschot vertrokken 2.100 deelnemers onder zonneschijn in de rue Rensonnet aan hun omloop. Via het Cour du Palais des Princes Evêques en het Parc de la Boverie bereikten ze via de rues d’Outremeuse de aankomst.

Abraham Yano Kipkemboi ging het snelst van start. Hij ging op zijn elan door en won met 30’35” voor Régis Thonon, die tweede werd na 30’38”. Oussama Lonneux volgde op 30’47”. Bij de dames ging de overwinning naar Sandrine Host (37’15”).

Groepen van minstens acht personen namen deel aan de bedrijvenproef BDO. De tijden van de acht snelste lopers werden opgeteld en op die manier werd de winnaar bepaald. Na afloop kregen de deelnemers een medaille, een wafel van Suzy en een AA Drink. Daarnaast had Argenta voor een mogelijkheid tot massage gezorgd en kon men genieten van de gezelligheid in de stad.

Ook de 5km stond op het programma en lokte ongeveer 500 deelnemers. Brice Degey won de afstand in 15’38”, Lali Remy was de snelste dame in 19’00”, een tijd die haar in de algemene top 15 plaatste.

Voor de eerste keer werd er ook een Chiquita Kids Run georganiseerd in Luik. Deze eerste editie lokte meteen 130 enthousiaste jonge sportievelingen!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.