Kipchoge legt uit hoe hij mentaal sterk aan de start verschijnt

Nike lanceerde dinsdag zijn nieuwste technologie: Flyprint. Naar aanleiding daarvan - en van de marathon van Londen - sprak marathontopper Eliud Kipchoge.

Hoe verliep de voorbereiding op de marathon van Londen?
“Op wedstrijddagen heb ik een grote mentale weerbaarheid dankzij mijn trainingen. Als ik al mijn trainingen keurig afwerk, ben ik op de dag van de race meer ontspannen. Ik kijk er in ieder geval naar uit, want de marathon van Londen heeft een fantastisch parcours.”

Bekijk hier hoe het trainingsschema van Kipchoge eruitziet.

Welke doelen heb je na deze marathon?
“Ik ben nu gefocust op de marathon van Londen, maar in mijn achterhoofd heb ik nog een hoofddoel: het wereldrecord verbeteren.”

Kipchoge viel al meermaals het wereldrecord aan. Onder meer vorig najaar in Berlijn, toen het slechte weer roet in het eten gooide.

Wat was je eerste indruk van de Vaporfly Elite Flyprint? 
“Ik geloof in verandering, maar ik was meteen onder de indruk. Toen ik hem aantrok, werd die positieve indruk bevestigd. Hij is licht, voelt comfortabel en heeft wat ik zoek in een loopschoen. Ik gaf ook feedback tijdens het productieproces. Daardoor is deze schoen nog beter geschikt in regenachtige omstandigheden. Deze schoen absorbeert geen water. Mijn gevoel is dat het lijkt alsof je vliegt met deze schoen. Wanneer je voet contact maakt met de grond, lijkt er geen impact te zijn, je spieren verzuren niet. Bijgevolg herstel ik sneller na een training.”

Kipchoge loopt zondag met deze schoenen de marathon van Londen.  

Je glimlach tijdens wedstrijden is zeer bekend. Waarom doe je dat?
“Een gelaat heeft 300 spieren. 1 van die spieren slokt als het ware de pijn op als je lacht. Als je pijn hebt tijdens het lopen, probeer die te vergeten, probeer te lachen, en geniet van de race.”

Onderzoekers stelden zich de vraag: loop je sneller als je lacht?

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?