Kipchoge doet nieuwe gooi naar wereldrecord marathon

Het wereldrecord op de marathon staat al meer dan 3 jaar overeind. Als het van Eliud Kipchoge afhangt, komt daar in de lente van 2018 verandering in.

Eliud Kipchoge maakte bekend dat hij op 22 april de marathon van Londen loopt. De Keniaan won de prestigieuze wedstrijd al twee keer: in 2015 en 2016. In 2016 finishte hij in 2u03’05”, slechts enkele seconden boven het huidige wereldrecord van Dennis Kimetto uit 2014 (2u02’57”).

Kipchoge deed eerder dit jaar al een aanval op het wereldrecord in Berlijn, maar onder meer de slechte weersomstandigheden gooiden roet in het eten. In een mededeling liet Kipchoge weten dat hij het in zich heeft om het wereldrecord te verbeteren, “maar dat het ervan zal afhangen hoe goed hij kan trainen (check hier zijn waanzinnige schema voor Berlijn) en in welke weersomstandigheden de wedstrijd zal plaatsvinden”.

Dit jaar verdedigde de Keniaan zijn titel niet in Londen, omdat hij in dezelfde periode probeerde om de marathon in minder dan 2 uur te lopen tijdens het Breaking 2-project van Nike. Volgende lente zal hij in de Engelse hoofdstad onder meer concurrentie krijgen van thuisloper Mo Farrah.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.