Kim Gevaert schrijft boek met gezondheidstips

Atlete Kim Gevaert heeft samen met haar trainer Rudi Diels een boek geschreven waarin ze tips geeft voor een gezonder leven. "Het gaat hier niet om het zoveelste dieetboek van een BV, maar om een leidraad waarmee we de lezers stapje voor stapje gezonder willen laten leven", aldus de topsprintster, die ook liet verstaan dat ze zich na haar carrière meer met dit soort projecten wil gaan bezighouden.

Kim Gevaert presenteert haar boek Gezond! (foto belga)
Het boek, getiteld Gezond!, bestaat uit twee grote onderdelen. Het eerste deel gaat over gezonde voeding en heeft de voedingsdriehoek als rode draad. “Deze driehoek geeft de beste richtlijnen voor een gezond leven, namelijk veel bewegen en evenwichtig eten,” aldus Gevaert.

De atlete geeft in haar boek concrete voorbeelden hoe ze aan de hand van de driehoek een gezond leven probeert te leiden. “Zo probeer ik dagelijks voldoende te drinken. Ik heb altijd een fles water in de buurt: in de keuken, naast mijn bed, op de bovenverdieping, beneden, echt overal. Als ik dan een van die flessen zie, denk ik er onmiddellijk aan dat ik moet drinken”, vertelt Gevaert.

Het tweede deel van het boek is gewijd aan een goede fysieke gezondheid. “We willen de lezer in drie stappen begeleiden van passief naar gezond bewegen”, legt coach Rudi Diels op zijn beurt uit. Het boek richt zich overigens niet uitsluitend op beginnende sportievelingen. Zo is het laatste hoofdstuk volledig gewijd aan onverzadigbare sporters.

Tot die laatste categorie behoort Gevaert zelf ongetwijfeld ook. Maar de vraag is hoe lang nog, zeker nadat die andere grote Belgische sportvrouw Justine Henin vorige week plots haar sportieve afscheid aankondigde. “Ik ga na de Olympische Spelen in Peking rustig de tijd nemen om na te denken over mijn toekomst“, aldus de Leuvense.

“Dit seizoen is in ieder geval erg belangrijk voor mij. Ik zou het graag op een positieve manier afsluiten. Je kan geen topsport beoefenen als je nog maar voor 80 procent gemotiveerd bent. Daarom begrijp ik ook de beslissing van Justine Henin”, besluit Gevaert.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?