Kilian Jornet lanceert eigen outdoorsportmerk

's Werelds beste (ultra)trailloper sloeg de handen in elkaar met het Spaanse mode-en schoenenmerk Camper en introduceert zijn nieuwe merk, NNormal.

In het najaar van 2021 zette Jornet, door velen beschouwd als de beste trail- en skyrunner ooit, na 18 jaar zijn samenwerking met Salomon stop. Hij liet toen al weten dat hij bezig was aan een nieuw project, maar daarover kon de ultraloper nog niets meer zeggen.

Tot nu dus. Woensdag maakte hij zijn grote verrassing bekend: samen met het Spaanse mode- en schoenenbedrijf Camper lanceert hij binnenkort zijn eigen sportmerk NNormal: een outdoorsportmerk, ‘ontworpen en getest tussen de kusten van Mallorca in Spanje en de fjorden in Noorwergen.’

De eerste producten die NNormal op de markt zal brengen, zijn schoenen voor trailrunning en hiken. De missie van het merk is om materiaal en producten te ontwikkelen die functioneel, duurzaam en prestatiegericht zijn. Het idee zou zijn ontstaan uit de combinatie van Jornets Spaanse roots – hij groeide net buiten Barcelona op – en zijn huidige leven in Rauma in Noorwegen.

De eerste NNormal-producten zullen in de herfst van 2022 in Europa en Noord-Amerika verkrijgbaar zijn via www.nnormal.com en geselecteerde outdoor- en loopspeciaalzaken.

Jornet won bijna alle grote ultramarathons, waaronder de Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB) en de Hardrock 100. Op beide events liep hij tevens ook de snelste parcoursrecords. De Spaanse loper is bovendien bekend voor zijn talent in het mountaineering met onder meer verschillende FKT’s (Fastest Known Times) in de Alpen.

Null

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?