Kies de juiste sport voor je kind dankzij het SportKompas

Welke sport past het best bij je kind? Die vraag zou je vanaf nu makkelijker moeten kunnen beantwoorden dankzij het SportKompas.

Het SportKompas werd dinsdag voorgesteld in Kalmthout, in het bijzijn van Vlaams minister voor Sport Philippe Muyters en professor sportwetenschappen aan de UGent Mathieu Lenoir. Die laatste gaf meer duiding bij het SportKompas. Het gaat over een app die kinderen van het derde en vierde leerjaar als doelgroep heeft. “Dat is het moment waarop de meeste kinderen hun sport kiezen”, vertelde Lenoir aan VRT Nieuws.

De app gaat via een test na welke vaardigheden het kind heeft. Lenoir verduidelijkt: “Het gaat om de lengte, of hoe groot je zal worden. We kijken ook naar kracht, snelheid, uithouding, lenigheid en coördinatie.” Daarnaast moeten de kinderen ook aangeven wat ze leuk vinden. Op basis van al die parameters maakt het SportKompas een rapport met sporten die goed en minder goed bij het kind in kwestie passen.

Goed idee, vindt ook de Vlaamse Regering. Die maakt een half miljoen euro vrij om dit project te ondersteunen, waardoor het SportKompas komend schooljaar wellicht in meerdere basisscholen zal opduiken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.