Keytrade Bank Urban Trail Mechelen loopt door mooiste cinema van het land

Op zaterdagavond 11 december vindt de zevende editie van de Keytrade Bank Urban Trail Mechelen plaats. Eén van de toplocaties op deze avondlijke, sportieve en culturele ontdekkingstocht door Mechelen wordt de passage door Cinema Lumière, misschien wel de mooiste bioscoop van het land. De inschrijvingen zijn nu geopend.

Start en finish van de Keytrade Bank Urban Trail Mechelen liggen opnieuw op de Veemarkt. Van daaruit slingeren de deelnemers over een parcours van 6 of 10 km door de in een gezellige kerstsfeer badende Mechelse binnenstad. Onderweg zullen ze ook door een twintigtal historische en/of markante gebouwen lopen.

Twee van die unieke locaties zijn al bekend. De eerste is Brouwerij Het Anker, een klassieker op het parcours in Mechelen. Bovendien wordt elke finisher van de Urban Trail getrakteerd op een verfrissende Maneblusser, hét Mechelse stadsbier van Brouwerij Het Anker.

Een nieuwkomer in de Mechelse Urban Trail is de pas vorige week geopende Cinema Lumière aan de Frederik de Merodestraat, in het centrum van de stad. Deze stadsbioscoop, met drie gestapelde cinemazalen en een horecazaak, is gevestigd in de oude stadsfeestzaal. Het historische pand is helemaal gerenoveerd. De gebogen en gedecoreerde bühne, de rondboogarcades en de sierlijke balustrade zijn een genot voor het oog. Daarom wordt Cinema Lumière nu al de mooiste bioscoop van het land genoemd. De deelnemers lopen door de prachtige inkomhal in interbellumstijl. Je ziet er de betonnen filmtoren, bekleed met spiegels en een gouden gordijn. Dit wordt een adembenemende passage!

Steven De Backer, Head of Communication and Activation bij title partner Keytrade Bank: “Samen met alle deelnemers kijken wij nu ook al uit naar de Keytrade Bank Urban Trail Mechelen. De avondstart en de nabijheid van de eindejaarsfeesten maken van Mechelen altijd een bijzondere editie. De passage in Cinema Lumière wordt vast en zeker een hoogtepunt op het nieuwe parcours. Voor de rest blijven we trouw aan het oorspronkelijke opzet: op een gezellige en sportieve manier een stad ontdekken.”

Labsir Abdrahman, de Mechelse schepen van Sport: “Enorm trots dat we zo’n origineel en toegankelijk sportevenement mogen verwelkomen in Mechelen, dat tegelijk ook onze mooie stad in de kijker zet. Het zal wederom een heuse sportbeleving worden voor de deelnemers in een mooie setting met een snuifje cultuur. Net zoals de eerste Mechelse editie zal ik er als sportschepen staan om het startschot te geven en alle deelnemers veel plezier te wensen!”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?