Keytrade Bank Urban Trail Antwerp maakt eerste locaties bekend

Op zondag 21 november vindt de achtste editie van de Keytrade Bank Urban Trail in Antwerpen plaats. Tijdens de Keytrade Bank Urban Trail Series lopen de deelnemers langs verrassende locaties en door markante gebouwen. Het is een originele, sportieve, 'urban' manier om de stad beter te leren kennen. Blikvangers van de Urban Trail worden alvast de passages door het Vlinderpaleis en het hoofdkwartier van DPG Media.

De vorige editie van de Urban Trail dateert van maart 2019. In het voorjaar van 2020 en 2021 stak de coronacrisis een stokje voor een nieuwe uitgave, maar dit najaar kan het wel weer. Op zondag 21 november zullen opnieuw duizenden lopers de stad (her)ontdekken tijdens de achtste editie van dit evenement. Antwerpen zet zich op de kaart als dé loopstad van Vlaanderen met niet minder dan drie grote loopevents dit najaar.

“Geen twee zonder drie”, zegt Antwerps schepen van Sport Peter Wouters. “Na de Port of Antwerp Night Marathon (11 september) en de AG Antwerp 10 Miles (10 oktober) zal Antwerpen het op korte tijd een derde keer op een lopen zetten. Dit najaar volgen de grote loopevenementen in onze sportstad elkaar dus in sneltempo op en zo zien we het graag. In de Keytrade Bank Urban Trail Antwerp komt iedereen aan zijn trekken, zowel de fervente loper als de sportieveling die het tempo liever drukt om op een atypische manier de stad en de vele landmarks te (her)ontdekken. Met de feestdagen in aantocht is het bovendien een mooie opportuniteit om alvast wat extra calorieën te verbranden.”

Door zittingszaal en over redactievloer

Tijdens de Port of Antwerp Night Marathon vorig weekend liep het parcours onder het Vlinderpaleis door, maar in de Urban Trail nemen de deelnemers de iconische toegangstrappen en lopen ze dwars door een zittingszaal van het tot de verbeelding sprekende Antwerpse gerechtsgebouw. Het door de vermaarde Britse architect Richard Rogers ontworpen Vlinderpaleis dankt zijn naam aan de zes glazen vleugels van vier verdiepingen hoog waaruit het bouwwerk bestaat en die van bovenaf gezien doen denken aan de vleugels van een vlinder.

Ook DPG Media zet zijn deuren open voor de Keytrade Bank Urban Trail Antwerp. DPG Media is gekend van VTM en Het Laatste Nieuws. Het hoofdkantoor van DPG Media ligt op het Mediaplein, waar ook het hart van News City is gevestigd. Het exacte traject door deze toplocatie wordt binnenkort bekendgemaakt.

Een derde locatie die al onthuld kan worden is de Horta Art Nouveau Zaal, gelegen in het mondaine hartje van Antwerpen. Deze zaal, in 2000 gebouwd met de restanten van het door Victor Horta ontworpen en in 1965 afgebroken La Maison du Peuple in Brussel, is een uitstekende plaats voor het organiseren van allerlei evenementen.

Start in waves

Welke landmarks er nog allemaal op het parcours zullen liggen op 21 november wordt binnenkort bekendgemaakt. Er zal een parcours van 7 km en een parcours van 12 km uitgetekend worden. “We kijken er echt naar uit dat we terug echt van start kunnen gaan met de Keytrade Bank Urban Trail Series”, aldus Steven De Backer, Head of Communication and Activation bij Keytrade Bank. “Antwerpen is een fantastische stad om te ontdekken. Persoonlijk ben ik ook benieuwd naar de nieuwe elementen in het parcours.”

Er zal op 21 november in tien waves gestart worden tussen 9u en 12u. Op die manier wordt gezorgd voor een maximale spreiding van de deelnemers over het parcours. Wie ingeschreven was voor de geannuleerde editie van 2020 krijgt automatisch startrecht, maar ook nieuwe deelnemers kunnen zich inschrijven. De organisatie verwacht dit najaar om en bij de 9000 lopers te mogen verwelkomen. Elke deelnemer krijgt een exclusief T-shirt en zal aan de finish getrakteerd worden op een uitgebreide eindbevoorrading.

Naast Antwerpen staat er dit jaar ook nog een Keytrade Bank Urban Trail in Mechelen op het programma, meer bepaald op zaterdagavond 11 december.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?