Kerstmannen op de loop: fotospecial!

Nu de Sint het land weer uit is, kunnen we eindelijk uitpakken met de foto's van de kerstmannenlopen van de voorbije dagen. Ideaal als opwarmer voor de GVA Santa Run!

In Engeland zijn de Santa Runs enorm populair. Op 1 december vond in Liverpool met de Santa Dash een van de grootste plaats. Zo’n 10.000 lopers liepen vijf kilometer verkleed als kerstman. De kerstmanpakken van de Everton-supporters kleurden traditioneel blauw in plaats van rood, omdat die laatste kleur hen teveel doet denken aan stadsrivaal Liverpool FC.

Vorige weekend ontsnapte ook Londen niet aan de Santa Run-gekte. Lopers konden in Victoria Park vijf of tien kilometer lopen voor het goede doel. In Hongarije ten slotte ging het er allemaal iets luchtiger aan toe. De Santa Claus Run in Boedapest staat dan ook bekend om zijn schaarsgeklede deelnemers. Ook hier ging de opbrengst naar een goed doel.

Begint het bij jou ook te kriebelen? Dan kan je over een kleine twee weken zelf gaan lo-ho-ho-ho-pen op de GVA Santa Run in Antwerpen. De zevende editie vindt plaats op zaterdag 21 december met start en finish in de Waagnatie. Er zijn momenteel nog slechts 1.500 van de 6.000 beschikbare plaatsen vrij. Wacht dus niet te lang, want de inschrijvingen sluiten af op zondag 15 december om 23u59. Daginschrijvingen zullen niet mogelijk zijn.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?