Ken jij camu camu al?

Het is klein en ovaal en bezit heel interessante eigenschappen. Camu camu komt uit Peru, behoort tot de zogenaamde superfoods en wint ook in onze contreien aan populareit.

De camu camu is de vrucht – een rood-paarse bes – van een boom die aan de oevers van de Amazone groeit. Het wordt gezien als ’s werelds rijkste bron van natuurlijke vitamine C. Eén theelepeltje (4g) camu camu-poeder bevat evenveel vitamine C als 19 sinaasappels of 8 kiwi’s.

Vitamine C is cruciaal voor een sterke weerstand en een goede gezondheid in het algemeen. Zeker voor sporters is een ‘extra portie’ aangeraden, want het verhoogt de weerstand tijdens en na fysieke inspanningen.

Maar dat betekent niet dat je die extra portie per se via supplementen moet binnenspelen. Een gevarieerd voedingspatroon met groenten en fruit (2 à 3 stuks per dag) geeft op zich al voldoende vitamine C.

Wie eens iets anders wil dan een kiwi of sinaasappel kan wat camu camu-poeder toevoegen aan een glaasje water of mengen in yoghurt, fruitsap of een smoothie. Camu camu smaakt vrij zuur, dus het is wel even wennen.

Mogelijk heeft camu camu ook een positief effect op je brein. Peruviaanse wetenschappers onderzoeken momenteel of camu camu een doeltreffend bestanddeel zou kunnen zijn in medicijnen tegen Alzheimer en Parkinson.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?