Kasterlee profiteert van Sandy

De 9de Marathon van Kasterlee van komende zondag wordt een recordeditie. Volgens de organisatie is dat mede dankzij de door de orkaan Sandy afgelaste New York City Marathon.

De natuurmarathon kende de voorbije acht jaren al wel een gestage groei, maar de deelnemersexplosie van de negende editie is ongezien. Normaal gezien zouden 1.500 deelnemers toegelaten worden, maar momenteel staan er al bijna 100 lopers meer op de startlijst.

“Hier houdt het echter op. De inschrijvingen zijn vorige week vrijdag afgesloten, niemand kan er nog bij”, zegt organisator Bart Van De Water in Gazet van Antwerpen. “Elke dag komen nog mails en telefoons binnen van mensen die nog graag van start zouden gaan, maar we moeten hen teleurstellen. Dit is een marathon door de natuur, niet te vergelijken met een grote stadsmarathon.”

Volgens Van De Water speelt de afgelasting van de NYC Marathon een rol bij de deelnemersexplosie. “Landgenoten die in New York zaten, contacteerden ons om te vragen of ze nog konden deelnemen. Toen de beslissing in New York werd genomen, liepen de inschrijvingen nog een volle week. De toename is in verhouding ook het grootst in de deelnemers aan de volledige marathon, dat aantal groeide met de helft. Ik denk toch dat we met dit aantal deelnemers aan de limiet zitten, op dit parcours kunnen we niet meer lopers aan.”

MISTER MARATHON LOOPT 1.800STE

Opvallende deelnemer in Kasterlee is Horst Preisler. De Duitser – in het milieu beter bekend als Mister Marathon – loopt zondag zijn 1.800 (!) marathon. Preisler liep in 77 jaar al 222.279.013 km (trainingen en wedstrijden) en dat in 70 verschillende wedstrijden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?