Kasteellopers lossen elkaar af richting Oostenrijk

De Kasteellopers uit Vorselaar hebben in estafettevorm 900 km naar het Oostenrijkse Kappl afgelegd. Zo wilden ze op een vreedzame en sportieve manier de eerste wereldoorlog herdenken.

De Kasteellopers zijn niet vies van een estafetteloop. De club uit Vorselaar won meermaals de Ronde van België, maar toen die wedstrijd twee jaar geleden ophield te bestaan, ging voorzitter René Jacobs op zoek naar een alternatief. Het werd een estafettetocht richting het Oostenrijkse Kappl, waarmee Vorselaar al jaren een vriendschapsband heeft.

Op maandag 21 juli gingen 18 lopers in estafette van start in Vorselaar, om 5 dagen later en 900 km verder te finishen in Kappl. Daar werden ze opgewacht door de burgemeesters van beide gemeenten. De rest van het weekend stonden er nog wat wandelingen en rust op het programma, om zondag af te sluiten met een verbroederingsfeest.

De trip is voor de Kasteellopers ook een manier om de eerste wereldoorlog, die 100 jaar geleden van start ging, te herdenken. “Toen liepen de Duitsers en de Oostenrijkers ons onder de voet. Wij maken nu de omgekeerde beweging, maar dan op vreedzame wijze”, zegt Jacobs in Gazet van Antwerpen. “2014 is in Vorselaar immers het jaar van de vrede en de vriendschap.”

Ook heel wat loopwedstrijden herdenken dat WOI 100 jaar geleden uitbrak. In het julinummer van running.be magazine vind je de Groote Oorlogslopen-kalender met events die gelinkt zijn aan die verschrikkelijke wereldbrand. Nu te koop in de winkel of bestel je exemplaar HIER online!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?