Kankerpatiënt organiseert loopwedstrijd

Op 22 juni gaat in Lier voor het eerst een Midzomernachtrun door. Kankerpatiënt Rony Van Oosterwyck organiseert het evenement ten voordele van zijn lotgenoten.

Rony Van Oosterwyck is geen onbekende in het loperswereldje. Hij lag eerder al aan de basis van de Lierse natuurlopen, Start to Run en ontbijtjogging. Op 22 juni organiseert hij met de vzw Lotgenoten Vlaanderen dus ook de Midzomernachtrun.

Het gaat om een ludieke aflossingsloop voor teams van vier. “De ploegen moeten zoveel mogelijk rondjes van één kilometer lopen”, legt Van Oosterwyck uit in Gazet van Antwerpen. “Elk team kan twee jokers inzetten. Die ronde neem de loper een kruiwagen mee met daarin een andere deelnemer, hetgeen liefst vijf punten oplevert.”

De opbrengst van de wedstrijd gaat naar het Oncologisch Centrum van het Heilig Hartziekenhuis in Lier en meer bepaald naar de werking van het recent opgerichte Oncologisch Support Team van dokter Annelies Troch.

De Midzomernachtrun duurt van 21u tot 1u, maar iedereen is al vanaf 19u30 welkom in het Netestadion. Het parcours op en nabij de atletiekpiste wordt met toortsen verlicht.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.