Kan je niet lopen op het werk? Zo houd je je gewicht toch onder controle

Bewegen op het werk, het is bij veel bedrijven helaas nog niet ingeburgerd. Voor degenen die uitsluitend hun pc en bureaustoel zien, geven we volgende tips om je gewicht onder controle te houden.

Vorige week berichtten we dat steeds meer bedrijven inspanningen doen om fitte werknemers te krijgen. Maar op dat vlak is er nog veel werk voor de boeg. En zolang je van je baas geen halfuurtje mag gaan joggen tijdens de middagpauze, ben je aangewezen op enkele basistips om ook op kantoor je gewicht onder controle te houden.

1. Eten, eten, eten

Er is absoluut niets mis mee om in de voor- en namiddag een snack te eten. We vermoeden wel dat je beseft dat een éclair van bij de bakker om de hoek niet het juiste tussendoortje is. Kies voor vezelrijke producten met weinig calorieën, zoals een appel, kiwi, peer of sinaasappel. Ook noten zijn prima. Wie zo’n snack eet, zorgt er bijvoorbeeld voor dat hij ’s middags niet met te veel honger aan tafel schuift. En da’s vooral handig voor werknemers die rond lunchtijd op kantoor gebruik kunnen maken van een buffetrestaurant, want die zullen dankzij een gezonde snack niet te veel eten tijdens het middagmaal. Het kan uiteraard ook helpen om thuis een evenwichtig luchpakket samen te stellen.    

2. Drinken, drinken, drinken

Het komt vrijwel altijd terug, maar water drinken is ook op dit vlak zeer belangrijk. Onder meer omdat het heel weinig calorieën bevat. Sommigen raden ook aan om warm water te drinken. Dat geeft je sneller een ‘vol’ gevoel, waardoor je ’s middags bijvoorbeeld minder zal eten. Studies toonden aan dat het ook helpt om voor een maaltijd zo’n kleine halve liter water te drinken.

3. Bewegen, bewegen, bewegen

Oké, je mag van je baas dan misschien geen halfuur gaan joggen, maar met een van je collega’s het blokje rond wandelen, daar kan hij toch niets op tegenhebben? Wanneer wij ’s middags in het bedrijfsrestaurant zitten, zien we bijvoorbeeld dagelijks hetzelfde duo al wandelend passeren. Daar doen we dan wat lacherig over, maar eigenlijk zijn die mannen gewoon goed bezig. Af en toe van die bureaustoel komen en wat rondwandelen (een minuutje of 10) doet wonderen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?