Kalenji zorgt voor hydratatie tijdens het lopen

Kalenji werkt al meer dan 10 jaar aan een gamma waterzakken en drinkbusriemen voor lopers. Deze zomer wordt de Hydratatie-reeks helemaal vernieuwd met vier nieuwe zakken en evenveel riemen.

WATERZAKKEN

De waterzakken zijn onder te verdelen in twee Running tassen en twee Trail tassen. De gewone Running tas (foto: boven 1e links) heeft een inhoud van 5 liter om spullen mee te nemen tijdens het lopen en een waterzak van 1 liter, weegt slechts 190 gram en kost 14,95 euro. De kleine Running tas (foto: boven 2e links) heeft – in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden – nog drie liter meer inhoud dan de gewone versie, weegt dan ook 110 gram meer en is vijf euro duurder.

De Trail tassen hebben een waterdicht ritsvak met ruimteplooi met variabele geometrie, gaande van 9 tot 14 liter. De vest-functie zorgt ervoor dat de rugzak goed op zijn plaats blijft zitten en niet heen en weer gaat slingeren tijdens het lopen. Op de borst zijn zakken voorzien voor bidons of energierepen. De Trail tas heeft voorts een waterzak van 2 liter, elastische stokhouders, uitgang voor de drinkslang ter hoogte van de schouders, waterafstotende binnenkant en waterdichte buitenkant, twee zijzakken met rittssluiting. Hij weegt 460 gram en kost 29,95 euro.

Speciaal aan het damesmodel (foto: boven 1e rechts) van de Trail tas zijn de gepatenteerde ergonomische riemen die de buste vermijden voor een optimaal comfort tijdens het lopen. De afstelbare riemen lopen boven boven de borsten en rond het middel, en aan de buikriem kan je een drinkbus of tasje hangen. Ten opzichte van het mannenmodel (foto: boven 2e rechts) is de inhoud ook iets kleiner (7 tot 13 liter) en weegt hij ook 80 gram minder.

DRINKBUSRIEMEN

Met de drinkbusriemen heb je te allen tije een snelle en gemakkelijke bevoorrading bij de hand. Er is een riem voor 1 fles van 500 ml (9,5 euro; foto: onder 1e links), voor 2 drinkbussen van 115 ml (14,95 euro; foto: onder 2e links), voor 2 drinkbussen van 250 ml (17,95 euro; foto: onder 2e rechts) en voor 2 drinkbussen van 500 ml (19,95 euro; foto: onder 1e rechts). De grote troef van de drinkbusriemen is de veelzijdigheid. Je kunt verschillende accessoires (allen aan 4,95 euro) aan de riem vastmaken om zo nog meer drinken of spullen mee te nemen: een riemtasje van 250 ml, een set van 2 drinkbussen van 115 ml, een drinkbus van 250 ml en een drinkbus van 500 ml.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?