Justine Henin droomt van marathon

Justine Henin is stevig aan het trainen voor de '10 km des Grottes', die ze zelf organiseert op 22 juni. "Ik doe het graag en droom dan ook van ooit een marathon te lopen", zegt ze in Het Laatste Nieuws.

De 10 km des Grottes is op 22 juni aan zijn derde editie toe. Henin heeft de loopwedstrijd met passage door de grotten van Han zelf in het leven geroepen om geld in te zamelen voor haar goede doel Justine for Kids.

“Het is in de buurt waar ik opgegroeid ben en het verenigt de natuur, het sportieve en het gezonde”, zegt Henin over de wedstrijd in Het Laatste Nieuws. “Bovendien is iedereen tegenwoordig in de ban van het lopen. We hopen dan ook minstens evenveel joggers als vorig jaar, 700 à 800, te bereiken.”

Zelf heeft ze ook getraind voor dit niet te onderschatten parcours, tot drie à vier keer per week. “Maar ik ben, ondanks mijn verleden als topsportster, geen langeafstandsloper”, lachte ze. “Tijdens mijn carrière beperkte ik me tot sprints en 400 meter. Voor mij is het dan ook een uitdaging. Maar ik doe het graag, tijdens het lopen heb ik even tijd voor mezelf. Ik droom dan ook van ooit een marathon te lopen. Bijvoorbeeld die van Brussel.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.