Juius Arile wint openingsklassieker

De Keniaan Julius Arile heeft de Oostende-Brugge Ten Miles op zijn naam geschreven in een tijd van 47:51. Bij de dames won zijn landgenote Alice Jepkemboi de openingsklassieker op de weg.

De 1.000 deelnemers kregen af te rekenen met een schrale noordoostenwind. Dat leek Julius Arile echter niet te deren. De Keniaan domineerde de wedstrijd van begin tot einde.

De Marokkaan Najim El Qady probeerde aan km 15 één keer over te nemen en slaagde daar zelfs niet in. Arile won in de spurt in een gezien de weersomstandigheden prima tijd van 47:51.

Achter deze twee werd er goed samengewerkt tussen Abdi Nagassa en Mourad Marofit. Hier won Nagassa in een scherpe spurt. Daarachter werd de winnaar van vorig jaar Abdelhadi El Hachimi vijfde voor de 18-jarige Adil Rached.

Lander Van Droogenbroeck, één van de weinige Belgen die de internationale concurrentie durft op te zoeken, werd knap zevende voor de eerste master Vital Gahungu op de achtste plaats.

Bij de dames won de nog zeer jonge Keniaanse Alice Jepkemboi in een tijd van 58:58 voor Mounia Aboulahcen. Ann Parmentier werd hier de eerst West-Vlaamse op een derde plaats. De ploeg van RFCL werd de beste ploeg voor KAAG.

964 lopers haalden de finish.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?