Jubileumeditie Abdijentocht stevent af op record

Op Hemelvaartsdag donderdag 25 mei staat de 35ste Abdijentocht op het programma. Deze klassieker op de loop - en wandelagenda stevent dankzij meer dan 2500 voorinschrijvingen af op een recordeditie!

Het mooie parcours van 16 km tussen Tongerlo en Averbode én uiteraard de aanwezigheid van de zon – het belooft donderdag een schitterende lentedag met 25 graden te worden – lokt heel wat mensen naar de Abdijentocht. Het parcours, voor 90% over onverharde wegen, loopt dwars door de bossen. Het bladerdek zorgt voor voldoende afkoeling. De organisatie zorgt bovendien voor extra water.

Voor alle deelnemers voorziet Brouwerij Primus een gratis Tongerlo. Alle lopers ontvangen hun Tongerlo aan de finish in Averbode. De wandelaars krijgen onderweg een lekker abdijbier én aan de aankomst.

De laatste jaren zit deze natuurloop enorm in de lift. Voor het eerst worden naast de bijna 2500 lopers ook 2000 wandelaars verwacht.

Inschrijven is online nog mogelijk tot en met woensdag 24/05 23u59. Donderdag 25 mei kan je ter plaatste inschrijven in het Sporta-centrum in Tongerlo. Tussen Tongerlo en Averbode is er voor de deelnemers een continue pendeldienst voorzien van 8u tot 18u.

De Abdijentocht maakt deel uit van de Running Tour by Generali.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?