Jornet verpulvert 36 jaar oud record

Kilian Jornet heeft opnieuw van zich laten spreken. Na zijn zege in de Marathon du Mont Blanc verpulverde een van de bekendste trailrunners nu ook een 36 jaar oud record.

Kilian Jornet nam het voorbije weekend deel aan de Bob Graham Round in Lake District (het noorden van Engeland). Dat is een wedstrijd van 106 kilometer waarbij je als deelnemer ruim 28.000 hoogtemeter voor de kiezen krijgt. Bob Graham Round is dan ook een klassieker in de trailwereld.

Jornet werkte de wedstrijd af in 12u52′. Daarmee verpulverde de Spanjaard het record van Billy Bland (13u53′). Op zich al speciaal, maar het was ook pas de eerste keer in 36 jaar dat de tijd scherper gesteld werd. Jornet wilde eigenlijk vorig jaar al een poging wagen om het record te verbeteren, maar toen gooide een blessure roet in het eten. Ondanks de hoge temperaturen kon hij nu toch zijn slag slaan. Oud-recordhouder Bland was na afloop trouwens een van de eerste om Jornet te feliciteren (zie tweet hieronder).

Het Bob Graham Round-record bij de vrouwen staat voorlopig nog altijd op naam van Jasmin Paris, die in 2016 afklokte na 15u24′.


Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?