Jong en oud leven zich uit tijdens Battle of Thor

Het Thor Park was zondag de place to be voor al wie van obstakelruns houdt. Daar vond namelijk de derde editie van de Battle of Thor plaats. Het schitterende weer lokte massaal veel deelnemers en toeschouwers naar de Oude Mijnsite.

Het hindernissenparcours uit de Spartacus Series was dit jaar toe aan zijn derde editie en heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Meer dan 6000 deelnemers trokken hun sportiefste schoenen aan om de uitdagende hindernissen op de twaalf of de zeven kilometer te overwinnen. Met de steun van de zon, die volop van de partij was, ging dat voor hen nog net dat tikkeltje vlotter.

Niet alleen het zonnetje maar ook het vernieuwde parcours zorgde voor een topeditie. Maar liefst zeven nieuwe hindernissen deden hun intrede op het parcours en brachten de teller zo op 25. De nieuwe obstakels vielen bij de deelnemers erg in de smaak en zullen er volgende keer uiteraard opnieuw bij zijn.

Naast de nieuwe hindernissen kwam de Battle of Thor met nog een nieuwigheid op de proppen. Voor het eerst konden ook de kinderen zich uitleven in een op maat gemaakte obstakelrun! Voor de zes tot elf jarigen werd er een circuit van twee kilometer uitgestippeld met maar liefst negen hindernissen. De twaalf tot veertienjarige konden zich dan weer uitleven op de zeven kilometer. Het initiatief bleek een schot in de roos, de kinderen amuseerden zich kostelijk en kwamen stuk voor stuk met een brede glimlach over de finish.

Wil je zelf eens kijken hoe zo’n run je bevalt? Dit jaar staan er runs in de Spartacus Series op het programma. Het weekend van 30 september en 1 Oktober kan je in Averbode terecht voor de Race Against Nature en op 12 november sluiten we het Spartacusjaar 2017 af met de Neptunus Run in Oostende.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?