Joggingbroek is nieuwe modetrend

Binnenkort kan je je joggingbroek niet alleen aantrekken tijdens het lopen, maar ook om naar kantoor te gaan. Tenminste, als de trend uit de States komt overgewaaid naar hier.

Op de recentste modeweek in New York struinden mannelijke modellen in een comfy trainingsbroek de catwalk op, vaak gecombineerd met een blazer. Volgens kenners zou de trend van deze zomer tot in de herfst blijven nazinderen.

“Zowat alle merken hebben sweatpants in hun collectie: Dolce & Gabbana, Atos Lambordini, Patrizia Pepe. Noem maar op”, zegt styliste Laura Van der Borght in Het Laatste Nieuws. “Het mag eindelijk weer allemaal wat losser, wat comfortabeler.”

“De joggingbroeken worden bij de mannen vaak ook met een hemd en blazer gecombineerd. Bij de dames gooien ontwerpers er doorgaans een stel hoge hakken onder. Wie hakken niet ziet zitten, kan naar platte sandalen of de vele sneakers grijpen die in alle kleuren opduiken. In principe kan je met zo’n trainingsbroek gaan werken, al zal vast niet elke baas dat op prijs stellen”, waarschuwt Van der Borght. 

Volgens styliste Linda Van Waesberge is de trend wel niet weggelegd voor de kleinere medemens. “Het is geen makkelijk kledingstuk. Met een lange trui erop zie je er meteen belachelijk uit. Hou daarom het bovenstuk kort. In de zomer is een ‘marcel’ er prachtig op, dames die nu al zo’n trainingsbroek aan willen, kunnen opteren voor een korte cardigan. De look werk je verder af met een trenchcoat als jas.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?