Jogging Ville de Namur krijgt grote naam op erelijst

Zondag vond in Namen de Jogging Ville de Namur, onderdeel van de Argenta Running Tour, plaats. De deelnemers konden kiezen tussen twee afstanden: 11km en 5,8km. Op de langste afstand trok marathonspecialist Abdelhadi El Hachimi aan het langste eind.

Voor de kleinsten (4 tot 12 jaar) stond er traditiegetrouw de 1 kilometer lange Chiquita Kids Run van op het programma. De meer ervaren lopers hadden de keuze tussen de 5,8 en de 11 kilometer. In totaal trokken 1.600 sportievelingen de loopschoenen aan. Ruim 950 lopers namen deel aan de langste afstand, ongeveer 460 enthousiastelingen namen de start in de 5km en 200 kinderen gaven het beste van zichzelf in de kids run.

De deelnemers werden zondag getrakteerd op ideaal loopweer. Het parcours nam de lopers onder andere mee naar de Citadel. Bovenop de trekpleister lag de eerste van twee bevoorradingen te wachten. De start en aankomst van alle categorieën bevonden zich aan het stadhuis van Namen.

De 11km omarmde met marathonspecialiset Abdelhadi El Hachimi een knappe winnaar. De Belg met Marokkaanse roots finishte in 35’09” en was daarmee 25 seconden sneller dan Raphaël Durviaux. Dorian Fintollini (35’55”) werd derde. Guy Fays, vorig jaar derde, moest vrede nemen met plek vijf, achter Thomas Florizoone.

Bij de vrouwen ging de zege naar Anaïs Oulukoff (42’20”), voor Christelle Charlot (43’13”), die sneller liep dan haar winnende chrono van vorig jaar. Florence Goffinet vervolledigde het podium in een tijd van 44’21”. Op de 5 kilometer gingen Floriant Howet et Natacha Bouacem met de bloemen aan de haal.

Bij de aankomst werd iedere deelnemer door Argenta en AA Drink getrakteerd op een medaille, een appel en een sportdrank. Na afloop konden de lopers ook nog terecht bij het Argenta Massageteam voor een welverdiende massage.

Uw persoonlijke video vindt u weldra terug via MyPage.

De volgende Argenta Running Tour, Dwars door Mechelen, staat gepland op 25 september.  de afstanden op het programma: 1km (Kids Run), 5km en 10km.