Jogging Ville de Namur groot succes

Zondag zakten meer dan 1600 sportievelingen naar Namen af om deel te nemen aan de Jogging Ville de Namur, de Start to Run en de Chiquita Kids Run. Abdel El Hachimi won de spannende Jogging Ville de Namur (11 km).

(foto Alain Buyck)


In de Start to Run 5 km ging de overwinning naar Valentin Degeimbre. Hij liep van start tot finish aan de leiding en had een straatlengte voorsprong op Eric Neyman. De Start to Run had meer dan 250 deelnemers. Een groot succes waar de aanwezigheid van Julie Taton mogelijk voor veel tussen zat. De ambassadrice van Start to Run Wallonië nam samen met haar zus Deborah deel. Ook Laurent Haulotte, chef sport van RTL, liep de 5 km.

Klap op de vuurpijl is telkens de 11 km lange Jogging Ville de Namur. Dit jaar waagden bijna 1200 enthousiaste lopers zich aan deze afstand. Het werd een spannende wedstrijd waarin Abdel El Hachimi Christian Nemeth in de laatste kilometer te snel af was. De verrassende derde was Gwennael Therasse, inwoner van Namen nota bene!

De sportieve hoogdag in Namen was om 9u50 gestart met de Chiquita Kids Run. Een tweehonderdtal kinderen tussen 6 en 12 jaar liepen één kilometer door de straten van Namen. Alles samen waren er meer dan 1600 lopers in Namen, 200 meer dan vorig jaar.
Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?