Jogging de Verviers viert 35ste verjaardag met feestje

De Jogging de Verviers maakte er een feestelijke 35ste editie van. Aangespoord door het succes van Rode Duivels tegen Ierland baadde het evenement in een extra feestelijke sfeer.

Zaterdagavond trapte de Chiquita Kids Run de feesteditie op gang. Acht wedstrijden stonden er op het programma voor de leerlingen van de plaatselijke lagere scholen. Zij legden afhankelijk van hun leeftijd één of twee ronden van 1,5 kilometer af in het stadscentrum van Verviers. Na afloop kregen ze naast een Chiquita banaan ook nog een drankje en een medaille.

Ook één dag later ging het feest verder. De sterke toeloop bij het begin van de namiddag zorgde er zelfs voor dat de organisatie de start van de 13 kilometer moest uitstellen tot 15u15 toen de hemel helemaal opgeklaard was.

Zoals gewoonlijk werden er in de marge van de populaire Jogging de Verviers tal van intiatieven georganiseerd door de talrijke vrijwilligers en de stadsdiensten die van deze jogging één van de meest gewaardeerde wedstrijden en een feest voor iedereen maakte.

De 35ste verjaardag van deze klassiekers bevatte naast een doortocht door het centrum ook een mooi landelijk stukje tussen Ensival en Heusy. Het parcours ging vervolgens langs het residentiële deel van Rouheid vooraleer de lopers terug te brengen naar het stadion.

Bij de mannen ging de zege naar Régis Thonon. De inwoner van Malmédy, onlangs nog tweede in de 20 kilometer van Brussel, maakte zijn favorietenrol volledig waar. Hij haalde het in  41:36 voor Raphaël Durviaux, die meer dan een minuut later finishte (42:42) en Vincent Castermans (43:04).

Bij de vrouwen was de zege voor Sandrine Hoste (51:15) die het haalde van Sarah Balancier (51:24) en Martine Detrez (52:54).

Het was ook een unieke gelegenheid om de trouwsten aller deelnemers te vieren. Met zijn twaalven zijn ze die nog geen enkele editie van deze klassieker misten. Zij waren niet de enigen die na afloop met volle teugen genoten van het Argenta Massage Team na de wedstrijd.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?