Joggers steken licht op in Genk

De stad Genk heeft er binnenkort een tweede verlichte looppiste bij. Joggers kunnen met een druk op de knop zelf het licht aansteken op de nieuwe Finse piste Zonneweelde.

In het Zonnebos, aan Zonneweelde in het centrum van Genk, komt een nieuwe Finse piste van achthonderd meter. “De bovenlaag bestaat uit houtsnippers voor een beter loopcomfort en om blessures te vermijden”, zegt schepen van Sport Ali Çaglar in Het Nieuwsblad.

Opvallend: de joggers kunnen de nieuwe piste ’s avonds zelf verlichten met een simpele druk op de knop. Begin juni start Infrax met de werken voor de verlichting, daarna legt de Technische dienst van de stad de piste aan. De werken zouden slechts enkele weken in beslag moeten nemen.

“Ons doel is om zoveel mogelijk Genkenaren aan het bewegen te krijgen”, aldus Çaglar. “Kwaliteitsvolle en toegankelijke infrastructuur dicht bij de mensen is een belangrijk pluspunt.”

De Finse piste Zonneweelde is de tweede verlichte looppiste voor Genk, na dit van het sportbos aan het Stedelijk sportcentrum aan de E. Van Dorenlaan.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.