Joggers lichten Finse piste op

In het Antwerpse Weelde, een deelgemeente van Ravels, kunnen binnenkort zelf de plaatselijke Finse piste verlichten. Dat gebeurt door middel van een innovatief systeem.

“De verlichting van de Finse piste werkt op zonne-energie”, zegt de plaatselijke schepen van Sport Koen Rombouts in Het Nieuwsblad. “De lampen beginnen automatisch te branden zodra een loper de verlichtingspalen passeert. De sturing gebeurt op basis van bewegingsdetectoren.”

Het gemeentebestuur van Ravels legde op de terreinen van gemeenschapscentrum De Brouwerij een splinternieuwe Finse piste van 800 meter aan. De totale kostprijs van het project bedraagt zo’n 130.000 euro, waarvan bijna de helft gesubsidieerd werd door de Vlaamse overheid. De officiële opening vindt plaats op donderdag 13 september.

Wat is een Finse piste nu eigenlijk? Waar ligt de oorsprong van dit speciale parcours en welke voordelen biedt lopen op zo’n piste? Kom er alles over te weten in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 6 september in de winkel ligt. Tegen dan kan je op deze site ook de volledige lijst met Finse pistes in Vlaanderen raadplegen!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?