Jogger met koptelefoon aangereden door tram

In Schaarbeek is donderdagmorgen een jogger aangereden door een tram. Volgens getuigen was de man met een hoofdtelefoon naar muziek aan het luisteren, waardoor hij de tram niet hoorde komen.

De 38-jarige jogger was in de omgeving van het Josaphatpark aan het lopen, toen het ongeluk gebeurde. De man stak de Lambermontlaan over bij rood licht en merkte daarbij de tram niet op. Hij werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar.

Volgens getuigen was de man met een hoofdtelefoon naar een MP3-speler aan het luisteren, waardoor hij vermoedelijk de tram niet had horen aankomen. Vorig jaar nog lanceerde de MIVB een campagne om ondanks MP3-spelers toch attent te blijven voor de tram. “Want de tram heeft overal voorrang”, zegt woordvoerster An Van Hamme in Het Nieuwsblad. “Ook op de zwakke weggebruikers. Vaak denken voetgangers dat zij toch in hun recht zijn. Het is dus nuttig om deze boodschap te blijven herhalen.”

Vorig jaar gebeurden er nog 44 ongevallen waar voetgangers bij betrokken waren. Of die allemaal te wijten zijn aan het gebruik van MP3-spelers, kon de MIVB niet zeggen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?