Joggen beter tegen vet dan buikspieroefeningen

Volgens Amerikaanse wetenschappers is conditietraining beter dan weerstandstraining om buikvet weg te werken. Joggen is in dat geval dus efficiënter dan buikspieroefeningen.

Cris Slentz van de Duke University Medical Center in het Amerikaanse North Carolina bestudeerde gedurende acht maanden 196 mensen met overgewicht tussen 18 en 70 jaar. Hij bekeek hoe weerstands- en conditietraining verschilden in het beperken van vet dat zich aan de buik en organen opstapelt.

Uit het onderzoek blijkt dat je door conditietraining 67% meer calorieën verbrandt dan met weerstandstraining. De studie verszcheen vorige week in de American Journal of Physiology, Endocrinology and Metabolism.

“Gewichtheffen en buikspieroefeningen zijn goed om de spieren sterker en steviger te maken”, aldus Slentz. “Maar als je met overgewicht kampt en je een strakkere buik wilt, is het beter te joggen omdat je hiermee meer calorieën verbrandt. Dit is namelijk de beste manier om vet aan de organen weg te werken, wat je risico op hartziekten en diabetes verhoogt. Dat voordeel heb je niet met weerstandstraining. Wat de gezondheidsrisico’s betreft, is de locatie van het vet belangrijker dan de hoeveelheid ervan.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?