Jesse Stroobants wil marathondroom waarmaken in Antwerpen

De marathon is nog een blinde vlek op het palmares van Jesse Stroobants, maar daar wil hij op de DVV Antwerp Marathon komaf mee maken. De Leuvenaar mikt op 27 april op 2u16'!

Het oorspronkelijke plan van Stroobants was de marathon van Rotterdam te lopen, maar wat kwaaltjes en de griep zorgen voor drie weken waarin hij nauwelijks kon trainen. “Daarom moesten we gaan schuiven in de planning”, zegt Stroobants. “Hamburg was een optie, maar Antwerpen had toch betere kaarten. Dicht bij huis lopen is altijd leuker en er waren ook enkele praktische voordelen, zoals mijn trainer die kan meefietsen op het parcours. Bovendien ken ik de wedstrijd, want ik was in Antwerpen al twee jaar tempomaker.”

Stroobants kwam inderdaad al aan de start van marathons als haas, maar nu gaat hij voor het eerst zijn eigen kans. Eindelijk, dat gevoel heeft de Leuvenaar ook zelf. “De marathon is een beetje mijn zwart beest. Ik ben een type marathonloper, maar door blessures en tegenslagen is het er nog nooit van gekomen. Nu wil ik die droom eindelijk waarmaken!”

Stroobants mikt op een tijd rond de 2u16′. “En als ik geen tegenslagen ondervind en nog wat trainingsprogressie kan maken, zou ik daar best wel eens onder kunnen duiken. Ik hoop dat ik het kan waarmaken, het zou me toch meteen tussen de betere Belgische marathonlopers plaatsen.”

Stroobants krijgt in Antwerpen concurrentie uit eigen land van Tim Stessens, Gino Van Geyte en Jelle Bertels. Lander Van Droogenbroeck zal normaal gezien fungeren als luxehaas. “Lander en ik zouden samen lopen in Rotterdam, maar door deze agendawijziging kan ik voor hem hazen in Rotterdam, en hij voor mij in Antwerpen. Tenminste, als hij voldoende hersteld is. Een win-winsituatie! De ervaring van Lander zal me in ieder geval enorm van pas komen bij mijn marathondebuut.”

Stroobants zit nu in week drie van de laatste tien weken specifieke training richting marathon. “Maar denk nu niet dat ik ineens mijn weektotaal ga verdubbelen, dan zouden de blessures direct om de hoek komen loeren. Heel veel verandert er voor mij niet, al drijf ik de intensiteit op training wel wat op. Ik moet het natuurlijk ook allemaal zien te combineren met een fulltime job, maar dat vind ik net een mooie uitdaging!”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?