Jeroen Meus doet het 3 keer per week

Jeroen Meus outte zich onlangs op de DVV Antwerp 10 Miles als loper. Hij doet het zelfs driemaal per week! Running.be magazine draait rond de pot met de kok/televisiester over zijn 'nieuwe' hobby.

Na een leven achter het fornuis, begon Jeroen Meus twee jaar geleden te sporten. “Ik had toen drie jaar lang reportages gemaakt voor Plat Préféré. En dat betekende telkens een periode van 2,5 maand per jaar dat ik in het buitenland zat. Opnames in Amsterdam, een dag naar huis, en dan het vliegtuig op naar Hongkong. Leven on the road, met veel fastfood, laat gaan slapen, en achteraf met de mannen pinten gaan drinken. Dat was allemaal wel plezant, maar opeens was ik tien kilo zwaarder.”

En dan wordt de vrolijke kok even heel serieus. “En nu ga ik eerlijk zijn: ik was daar echt ongelukkig van. Mijn vriendin begon zelfs ambetant te worden dat ik daar voortdurend over liep te zagen.”

Dus begon Meus te sporten. “En de chef in mij kwam onmiddellijk boven. Ik vloog erin om die kilo’s eraf te krijgen. Veel te fanatiek, en had binnen de kortste keren een scheenbeenvliesontsteking. Toen was het ook weer snel gedaan. Tot ik Jeroen van Coillie tegenkwam. Een pilates-coach, en echt iemand van topniveau. Hij leerde met wat rustiger te lopen, en met pilates als aanvulling op de looptrainingen, gaat het ook veel beter met de blessures. Als chef heb ik veel te korte spieren. Wij doen alleen maar korte afstandjes van en naar het fornuis. Iedereen denkt dat pilates een sport voor jeanetten is, wat veredelde joga. Maar neem het van mij aan, dat is het dus niet. De eerste weken dat je daarmee begint voel je ieder spiertje in je lichaam.”

“Maar ik blijf sowieso gevoelig voor blessures. Dat is mijn grote frustratie. Na de DVV Antwerp 10 Miles was het weer twee weken niet lopen. Tendinitis aan mijn linkerbeen. Mijn dokter had nog groen licht gegeven voor die ene wedstrijd, maar daarna was het twee weken verplichte rust. Zonder die blessures had ik al veel verder gestaan. Maar nu val ik iedere keer weer uit het schema, en moet ik dan opnieuw beginnen opbouwen. Ik ga me nu laten testen en begeleiden door Energy Lab. En het is te hopen dat dat helpt, anders kan ik beter gaan vissen. (lacht)”

“Ik probeer drie keer in de week lopen. Maandag, dinsdag en vrijdagochtend. Dat staat zo vast in mijn agenda, voor het hele jaar. En iedereen die mij kent, weet dat ik daar absoluut aan vast hou. Als je dat niet doet, komt het er niet van. Ik kan twintig uur op een dag werken, en dan nog achterstaan met mijn werk. Dat is zo in een restaurant.”

“Ik heb een aparte levensstijl. In vergelijking met Sven Nys ben ik een junky. Ik drink veel koffie, drink graag een pintje, en ik rook ook nog. Al wil ik daar wel binnenkort vanaf. Ik vertoon wel compensatiedrang. Na de 10 Miles heb ik toch een Duvelke gedronken als beloning.”

“Ik heb echt mijn heil gevonden in het lopen. Zomer, winter dat maakt mij niet uit. Mijn dag begint fantastisch als ik om 8 uur kan gaan lopen. Als je daarna een doucheke hebt gepakt, dat voelt zalig. En mijn topmotivatie is mijn hond natuurlijk. Als ik zie dat mijn hond wat verdikt, dan weet ik dat het tijd is om te gaan lopen.”

running.be magazine
Het volledige artikel, alles over de 20 km door Brussel, de Grand Jogging de Verviers en de Two Oceans Marathon, Gent loopstad, de Belgen op het WK 100 km, trainen voor de halve marathonloophotspots langs de autostrade, hippe sportmode en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf dinsdag 8 mei in de winkel ligt.
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?