Jepkosgei wint NYC Marathon met prototype van nieuwe Adidas-schoen

Na merken als Nike, New Balance en Hoka One One zet nu ook Adidas in op de carbonplaat.
Jepkosgei debuteerde op de marathonafstand meteen met een overwinning. Tijdens de NYC Marathon bleef Jepkosgei viervoudig winnares Mary Keitany voor. Opmerkelijk: de nummer 1 en 2, beiden gesponsord door Adidas, droegen het nieuwste prototype van de Adidas-loopschoen. 
Verschillende schoenmerken hebben reeds een schoen met carbonplaten gelanceerd of hebben een prototype dat gedragen wordt door gesponsorde atleten. Het bekendste voorbeeld is wellicht Kipchoge, die de nieuwste versie van de Vaporfly Next% droeg. Bij Adidas bleef het echter lang stil over dat prototype, tot enkele dagen voor de 2019 NYC Marathon. Jepkosgei en Keitany zouden namelijk de nieuwe versie van de Adidas Adizero Pro dragen. Het is nog onbekend of en wanneer de schoen officieel gelanceerd wordt, maar Adidas toont met dit prototype niet achter te blijven en in te spelen op de revolutionaire zool gemaakt van koolstofvezel
Jepkosgei liep de NYC marathon in 2u22’38”, slechts 7 seconden trager dan de recordtijd op het parcours. Bij de mannen triomfeerde landgenoot Geoffrey Kamworor voor een tweede maal en fnishte in 2u08’13”.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?